Nu există niciun pat liber în secțiile ATI COVID din țară

Nici sâmbătă nu există paturi libere la ATI în spitalele din țară, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Situația a fost similară și zilele trecute, cu excepția zilei de vineri, când era disponibil un pat în județul Timiș.


Ședință de urgență convocată de prefectul județului Sălaj, Dari Toma, întâlnire la care au participat managerii de spitale, conducerea Ambulanței, șefii ISU, Smurd, DSV, dar și specialiști din sistemul medical pentru a discuta despre evoluția pandemiei la nivel județean.


Potrivit GCS, sâmbătă, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar în București sunt avizate de DSP 335 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 135 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, care sunt activate acolo unde numărul pacienților în stare gravă depășește capacitatea secțiilor principale.

Autoritățile au anunțat că sâmbătă 1.593 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La nivel national cât și la nivelul Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, au transmis reprezentanții GCS.

One thought on “Nu există niciun pat liber în secțiile ATI COVID din țară

  1. Ce ati facut guvernantilor toata vara? Stiati ca urmeaza valul 4.V-ati ocupat de alegeri si festivaluri.Doamne fereste ce s-ar fi intamplat daca era la putere pesedeee.Aparea zmeul de 10 ori pe zi sa ne spuna cat de rai sunt.Acuma…mucles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.