O anexă din localitatea Cehei a fost distrusă în totalitate, în urma unui incendiu

Miercuri seara, pompierii din cadrul Secției Șimleu Silvaniei au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Cehei. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la anexă, fiind favorizat de cantitatea mare de materiale combustibile (bitum, lemn, paie).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, a fost jarul sau scânteile, purtate de vânt, provenite de la un foc deschis în spații deschise, pentru igienizarea unor deșeuri, lăsate nesupravegheate. Focul s-a propagat la magazia gospodăriei și la acoperișul casei. Au ars aproximativ 10 mp din acoperișul locuinței, anexa în totalitate și bunurile depozitate în ea.

Fiți responasabili!

În cazul incendiilor de vegetație uscată și a arderii resturilor vegetale, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic, astfel de situații pot deveni periculoase, mai ales dacă în zona focarelor se află locuințe.

Recomandăm cetățenilor să fie responsabili în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol locuințele, dar și viața cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *