O fotografie cu tanti Iulica din Răstoci, premiată cu aur în Macedonia

„Cea de a 64-a medalie de aur pe anul 2021, acum PSA Gold medal la Illusion International Photographic Exhibition Nord Macedonia, categoria Womanc, este anunțul făcut de unul dintre cei mai buni fotografi profesioniști din lume, Ovidiu Pop din Oradea.

Fotografie realizată în cadrul „Sălaj.Frumusețe, Tradiție, Poveste”, tabără Internațională de Fotografie, organizată de Adela Rusu pentru Varadinum Foto Club Oradea Romania și Centrul de Cultură a Județului Sălaj.

Fotografia o reprezintă pe tanti Iulica din Răstoci, Sălaj, 96 de ani, care trăiește într-o casă monument de 150 de ani!

„Thanks to my model, judges and the organisers, especially Jovan Naumoski !”, a transmis fotograful Ovidiu Pop, orignar din Oradea.

Povestea lui Ovi D. Pop, artistul fotograf care a adus numele României pe poziția 9 a celui mai prestigios top al fotografiei mondiale

Artistul fotograf orădean Ovi D. Pop a reușit să aducă numele României pe poziția 9 în prestigiosul top realizat de Photographic Society of America (PSA), un veritabil „clasament WTA” în arta fotografică. PSA este singura organizație acreditată pentru a realiza topuri mondiale anuale. Fotografia sa, „6 chairs”, care surprinde diferite stadii ale maternității, a fost selectată din alte mii de fotografii pentru a ilustra catalogul anual ”Who’s Who in Photography” din iunie 2020, o poziție râvnită de zeci de mii de fotografi din întreaga lume.

Relația lui Ovi D. Pop cu aparatul foto a început acum 30 de ani, așa cum el însuși mărturisește în prezentarea autobiografică.

În mai puțin de șapte ani de când a descoperit latura artistică a fotografiei, Ovi D. Pop a ajuns între primii zece artiști fotografi ai lumii. A câștigat sute de medalii de aur și trofee în peste 70 de țări, dar a și jurizat în cadrul mai multor Saloane Internaţionale de fotografie din România, Croaţia, India, Italia, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Ecuador, Australia, China, Georgia şi Ucraina.

One thought on “O fotografie cu tanti Iulica din Răstoci, premiată cu aur în Macedonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *