O tânără sălăjeancă de 14 ani din Hereclean, finalistă la concursul X-Factor Ungaria, unde reprezintă Sălajul

„Nimeni nu-ți poate lua talentul”, spune Kamilla Jolán, mama concurentei Kántor Kamilla care reprezintă Sălajul la X-Factor Ungaria. Kamilla se află printre ultimele șase concurente rămase în concusrul X-Faktor din Ungaria, iar cei care doriți să o susțineți mai departe puteți urmări astăzi show-ul live pe canalul TV – RTL Klub


O concurentă din Sălaj pe scena X-Factor din Ungaria. A fost un drum greu și plin de piedici pentru a ajunge aici, a spus Kamilla Kimberly Kántor, dar acum simte că toată munca și energia pe care le-a investit până acum nu au fost în zadar, pentru că se află la poarta viselor sale, iar dacă soarta îi va permite și, bineînțeles, voturile de sâmbătă, atunci cu fiecare transmisiune în direct va fi cu un pas mai aproape de a-și atinge obiectivele.

Kamilla Kimberly Kántor, în vârstă de doar 14 ani, locuiește împreună cu părinții și fratele ei de 19 ani în Panic, un sat de aproape 1.000 de locuitori din comuna Hereclean. A terminat școala primară la Colegiul Reformat Wesselényi din Zalău, iar din clasa a cincea studiază la Liceul de Artă Ioan Sima din Zalău, unde își îmbunătățește abilitățile de canto și învață să cânte la un instrument.

Cântă la pian de opt ani, dintre care patru ani a fost învățată de Mária Csillag, o renumită profesoară de pian care a avut întotdeauna încredere în talentul și vocea ei de cântăreață. Kamilla și-a moștenit talentul de la tatăl ei, care a fost solistul trupei Epsilon în anii ’80 și ’90, dar din cauza circumstanțelor de atunci nu a putut să-și dezvolte talentul muzical, deoarece nu a avut ocazia. Acum, el ghidează calea fiicei sale și, în mare parte, datorită lui și familiei, a reușit să obțină atât de multe rezulate notabile.

Kamilla cântă de la vârsta de 5-6 ani și a spus că își dorea să devină cântăreață încă de la grădiniță. Și-a menținut hotărârea până în prezent. A trăit în Franța timp de trei ani, iar după ce s-a întors acasă, a cântat cântece în limba franceză pentru a menține vie această limbă. În ultimii ani, a cântat la târguri și biserici din satele locale, iar în al doilea an și-a arătat talentul la Zilele maghiare Szilágyság din Zalău, cântând cântece populare pe scena principală. Apoi au urmat concursurile. De două ori a câștigat locul întâi în Baia Mare și în Pecica, județul Arad, la Ziua Pâinii Noi.

La vârsta de șapte ani, și-a demonstrat talentul în cadrul concursului de talente din Ungaria „Born a Star”, însă prestația sa nu a fost niciodată prezentată pe ecran. Prietenii ei care au auzit-o cântând spun că are o voce ca o ciocârlie, așa că devine din ce în ce mai curajoasă și nu are nicio dificultate în a se produce pe scenă, pentru că Kamilla s-a născut acolo și este interesată și de actorie, dar și de cântat”, a spus mama ei.

Dezavantajul sălăjencei este că în județ nu există învățământ muzical în limba maghiară, ci doar la Târgu Mureș și Cluj-Napoca, așa că Kamilla, încă tânără, „nu poate fi lăsată să iasă în lume”, trebuie să aștepte să îi vină vremea și apoi să-și poată deschide aripile. Cu toate acestea, în cazul în care performanța actuală oferă o oportunitate care îi va permite să avanseze în carieră, familia este pregătită să ia o decizie care va fi în beneficiul copilului lor și îi va construi viitorul.

„A fost întotdeauna un copil foarte visător, pentru că putea să viseze. La început a cântat cântece populare, iar mai târziu a fost atrasă de lumea muzicii pop. Întotdeauna a vrut să fie o vedetă, să fie adorată, să fie remarcată”, a spus Jolán Kántor despre fiica sa.

A fost nominalizată pentru X-Factor din acest an de mătușa ei care locuiește în Ungaria și a fost surprinsă când a fost chemată la audiție. Ea este extrem de recunoscătoare RTL Klub, show-ului de talente și mentorilor pentru că i-au oferit ocazia de a lua parte la ceea ce a început ca o aventură, dar care în timp va fi o experiență de neuitat. S-a înscris în competiție ca persoană fizică, iar după procesul de selecție a făcut echipă cu două fete din Ungaria, care împreună formează The Harmonies. Fetele, după cum sugerează și numele lor, au găsit rapid armonia între ele și cu mentorul lor, Adele Csobot, având încredere în ele și în ele însele, iar acum sunt pe cale să cucerească primul lor show live.

Cu toate acestea, drumul nu a fost întotdeauna lin și drept, au existat și puncte slabe în trecut, a adăugat mama Kamillei, deoarece, ca minoritate maghiară acasă, a fost deseori oprimată, deși fiica ei a încercat în mod constant să facă față provocărilor.

Kamilla a încercat întotdeauna să reziste, iar acum este foarte fericită să fie recunoscută de experți, lucru pe care îl poate valorifica în viitor.

„Ceea ce are, talentul ei, nu i-l poate lua nimeni, va ieși la iveală mai devreme sau mai târziu. Kamilla simte că aici se realizează în lumea muzicii, de aceea luptă, simte susținerea fanilor și a adepților ei și este mândră să reprezinte Sălajul la un concurs de talente atât de important”, a declarat mama tinerei talentate Kamilla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *