Operațiune de proporții a procurorilor DIICOT pe urmele rețelei mafiote de păcănele

Peste 100 de perchezitii în Sălaj si alte 19 judete. Actiune de proportii a procurorilor DIICOT in 20 de judete din Romania.

Anchetatorii fac 123 de perchezitii, intre care in sali de jocuri de noroc si locuinte ale unor indivizi banuiti ca fac parte din mafia jocurilor de noroc.

Politistii si procurorii au descins in Bucuresti si in Prahova, Brasov, Iasi, Suceava, Botosani, Tulcea, Constanta, Cluj, Timis, Vrancea, Buzau, Bihor, Valcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacau, Mures si Salaj si vizeaza un grup infractional organizat, ai carui membri sunt suspectati de santaj, lipsire de libertate in mod ilegal, lovire sau alte violente, distrugere si favorizare a faptuitorului.

Incepand cu anul 2018, a fost constituit, la nivel national, un grup infractional organizat care a avut ca scop comiterea, in principal, a unor infractiuni de santaj. Membrii grupului au urmarit sa impiedice extinderea salilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de acestia si sa reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra salilor apartinand grupului. in acest scop, a fost creata o structura de forta care a fost folosita pentru a impiedica anumiti clienti care realizau castiguri insemnate sa intre in posesia acestora. Aceasta structura a asigurat functionarea la nivel national a unui sistem coercitiv ilegal care era menit sa impiedice clientii care generau probleme sa revina in salile de joc apartinand grupului infractional organizat si sa recupereze rapid de la acestia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, transmit reprezentantii DIICOT.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala vor fi aduse 40 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *