Patriarhul Bisericii Ruse, apel pentru încetarea invaziei Ucrainei: „Judecata de Apoi aşteaptă pe fiecare persoană”

Preoţii şi diaconii Bisericii Ortodoxe Ruse (ROC) au cerut încetarea „războiului fratricid cu Ucraina”.

„‘Sângele fratelui tău strigă din pământ către Mine. Şi acum eşti blestemat de pe acest Pământ, care şi-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău’.

Asta i-a spus Dumnezeu lui Cain, care şi-a invidiat fratele mai mic. Vai de fiecare persoană care se regăseşte în aceste cuvinte”, se arată în apelul preoţilor, potrivit StirileKanalD.

Semnatarii apelului mai transmit că doresc ca toţi militarii, atât ruşi, cât şi ucraineni, să se întoarcă la casele şi familiile lor sănătoşi. Aceştia au adăugat că se gândesc cu amărăciune la abisul pe care copiii şi nepoţii lor vor trebui să-l depăşească în Rusia şi Ucraina pentru a reîncepe să fie prieteni unul cu celălalt.

De asemenea, preoţii au mai subliniat că poporul ucrainean ar trebui să aleagă singur, nu sub ameninţarea armei, fără presiuni din partea Occidentului sau a Estului.

„Judecata de Apoi aşteaptă pe fiecare persoană. Nicio autoritate pământească, niciun doctor, niciun gardian nu va proteja de această judecată. Preocupaţi de mântuirea oricărei persoane care se consideră un copil al Bisericii Ortodoxe Ruse, nu dorim ca el să se prezinte la această instanţă, purtând povara grea a blestemelor mamelor”, au adăugat aceştia.

Potrivit sursei citate, preoţii au cerut încetarea persecuţiei celor care pledează acum pentru pace. Niciun apel non-violent pentru pace nu ar trebui să fie suprimat de autorităţi sau tratat ca o încălcare a legii. Pentru că asta ne-a spus Dumnezeu: „Binecuvântaţi sunt cei care fac pace”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *