Patru bărbați trimiși în judecată într-un dosar penal de trafic de droguri instrumentat de DIICOT

Procurorii DIICOT Sălaj au prins doi bărbați – NICA MAXIM și NICA ARTEMIE care făceau trafic de droguri de mare risc. La data de 11 octombrie, cei doi inculpați au fost prezentați Tribunalului Sălaj care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cei doi inculpați au fost duși în Penitenciarul Oradea, unde se află și în prezent.

Inculpatul NICA MAXIM a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc (288 de acte materiale) și de răzbunare pentru ajutorul dat justiției.

Iar al doilea inculpat NICA ARTEMIE a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc pentru consum propriu, deținere de droguri de risc pentru consum propriu și de răzbunare pentru ajutorul dat justiției.

Pe 30 decembrie, dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT Sălaj a fost aprobat de Tribunalul Sălaj și urmează să înceapă judecata. În dosar sunt trimiși în judecată un total de patru inculpați – NICA MAXIM și NICA ARTEMIE, iar inculpații TEREC CRISTIAN DANIEL și NEGREAN RAUL MIHAI sunt trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei.

Potrivit portalului instanței: „Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpa?ii N. M., N. A., T. C. D. şi N. R. M. Stabilirea primului termen de judecată în fond urmează a se face după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Conform art.275 alin.2 C.p.p., obligă inculpaţii N. M.şi N. A. la plata a câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Constată că inculpa?ii N. M. şi N. A. beneficiază de apărător ales. Onorariile în cuantum de câte 863 lei cuvenite av.C. A. D. şi av. S. C. E., apărători desemnaţi din oficiu pentru asistenţa juridică obligatorie a inculpaţilor T. C. D. şi N. R. M. (conf. Împuternicirilor avocaţiale nr.576/29.11.2022 şi nr.578/05.12.2022) se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Sălaj. Cu drept de contestaţii în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *