Paturi suplimentare disponibile la Spitalul Județean Sălaj pentru pacienții COVID-19

Prin efortul și implicarea autorităților locale și a personalului medical, sălăjenii au la dispoziție, începând de astăzi, la etajul 3 al Spitalului Județean de Urgență Zalău, încă 43 de paturi destinate persoanelor infectate cu virusul Sars-Cov2 care suferă și de alte patologii, având nevoie de tratament de specialitate.

În secția nou creată au fost organizate și finalizate circuitele necesare pentru deplasarea cadrelor medicale și a pacienților. Internarea efectivă a pacienților va fi posibilă cât mai curând, după ce Direcția de Sănătate Publică va autoriza reorganizarea secțiilor Oncologie și Dermatologie de la etajul 3.

Secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie ale Spitalului Județean au disponibile un număr total de 120 de paturi, din care azi sunt ocupate 112. Acest număr poate fluctua de la o oră la alta, în funcție de numărul de internări.

„Apelez încă o dată la responsabilitatea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a reduce impactul acestui virus. Respectați sfaturile medicilor, respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială și purtați masca de protecție corespunzător, să vă acopere atât gura cât și nasul! Sănătate tuturor!”, afirmă președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

În acest moment toate paturile Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) destinate pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 sunt ocupate. În Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean sunt internați șase pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care trei intubați și un pacient suspect a fi infectat cu COVID-19, neintubat.

În cazul în care un pacient necesită îngrijiri în terapie intensivă după atingerea capacității maxime a secției, acesta este transferat, prin Dispeceratul Unic pentru Situații de Urgență, către cel mai apropiat spital cu pat liber în secția ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *