Peste 1100 de sălăjeni s-au programat să se vaccineze în etapa a doua a campaniei împotriva COVID-19

Directorul DSP Sălaj, dr. Ligia Marincaș a anunțat azi dimineață într-o conferință de presă comună cu prefetul Virgil Țurcaș, la sediul Centrului de Vaccinare din Zalău, că până ieri, 17 ianuarie, la ora 20:00 s-au programat un număr de 1112 sălăjeni pentru vaccinare.

Potrivit directorului DSP, în prima etapă de vaccinare s-au vaccinat deja peste 70% din cadrele medicale din Sălaj, ceea ce este un lucru îmbucurător.

Etapa a doua de vaccinare în județul Sălaj a demarat duminică, când o echipă mobilă s-a deplasat la centrul social din Crasna unde au fost vaccinați 192 de persoane vârstnice din categoria de risc peste 65 de ani.

Astăzi, de la ora 9.00 dimineața s-au vaccinat în public prefectul Virgil Țurcaș, subprefecții Romeo Sârca și Robert Vasvari, dar și inspectorul școlar general Vasile Bulgărean și adjunctul Dari Toma. A mai fost prezent să se vaccineze și șeful de la Permise și Înmatriculări, Remus Stanciu.

Nici unul dintre cei amintiți mai sus  nu au acuzat reacții adverse sau simptome neplăcute. Vaccinare a dercurs normal.

Potrivit inspectorului școlar general Vasile Bulgărean, deja la o primă statistică făcută de ISJ Sălaj, aproximativ 50 % din cadrele didactice și-au confirmat acordul pentru a realiza vaccinul împotriva COVID-19, iar pe parcurs ce profesorii vor primii vaccinul procentul va crește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *