Petrecere întreruptă de polițiștii din Zalău

O petrecere care a avut loc într-un club din municipiul Zalău și la care au participat peste 30 de persoane a fost întreruptă de polițiștii din Zalău, sâmbătă, 13 februarie a.c. Față de organizatorul petrecerii,  polițiștii vor lua măsura sancționării contravenționale.

Sănătatea și viața cetățenilor sunt o prioritate pentru polițiștii din Sălaj. Le recomandăm în continuare să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Pentru prevenirea răspândirii noului virus, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Şimleu Silvaniei au desfășurat o acțiune care s-a materializat în identificarea autorilor în şase cauze penale rămase cu persoane neidentificate. Aceste fapte penale instrumente au ca obiect infracțiunile de furt, furt calificat, distrugere şi înşelăciune.

De asemenea a mai fost constată o infracțiune de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice și au fost aplicate  175 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate 107 au fost la regimul circulației rutiere, 63 la Legea 55/2020, o sancţiune la Legea 61/1991, iar diferența au constituit alte fapte.

Totodată au fost reținute opt permise de conducere (patru pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi unul pentruneacordare de prioritate pietonilor), fiind retrase și patru certificate de înmatriculare (două pentru defecţiuni tehnice şi două pentru inspecţi tehnică periodică expirată).

Şi polițiștii Secției 4 Poliţie Rurală Ileanda au desfășurat în acest context o acțiune care a avut ca rezultat identificarea autorilor în trei cauze penale rămase cu persoane neidentificate. Cele trei dosare penale instrumente au ca obiect infracțiunile de furt calificat, tăiere ilegală și furt de arbori, până în prezent fiind recuperat prejudiciul în două cazuri.

De asemenea a mai fost constată o infracțiune de conducere fără permis și au fost aplicate  65 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate 45 au fost la regimul circulației rutiere, 11 la Legea 55/2020, patru la Legea 61/1991, iar diferența au constituit alte fapte.

Au fost reținute 10 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, polițiștii au mai verificat și12 societăți comerciale, fără a fi constatate nereguli.

Valoarea totală a tuturor sancțiunilor a fost de 57020 lei.

În demersul lor, polițiștii au fost sprijiniți de colegii lor de la Serviciile de Ordine Publică, Investigarea Criminalității Economice, Rutier, Acțiuni Speciale, jandarmi şi poliţişti locali.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *