PNL Bihor – organizație condusă de Ilie Bolojan, a votat pentru susținerea lui Ludovic Orban

Colegiul Director al PNL Bihor a votat, cu o majoritate zdrobitoare, pentru susținerea lui Ludovic Orban în competiția pentru președinția formațiunii liberale, scrie ebihoreanul.ro.

Potrivit ebihoreanul.ro, din cei 129 membri ai Colegiului Director al PNL Bihor, doar 75 au participat duminică dimineaţă la întâlnirea cu preşedintele partidului, Ludovic Orban, venit la Oradea să-şi susţină moţiunea – „Forţa Dreptei” – cu care va candida la Congresul din 25 septembrie.

Din cei 75, 73 au votat pentru moțiunea lui Orban, un delegat s-a abținut și altul a fost împotrivă.

Sâmbătă, Biroul Judeţean al organizaţiei a decis să nu recomande delegaţilor susţinerea candidaturii lui Orban, dar nici pe cea a lui Florin Cîţu.

Ludovic Orban a anunțat, printr-un mesaj publicat duminică după-amiază pe Facebook, că ”se bucură în mod deosebit de susținerea primită din partea organizației din Bihor a PNL”.

„Mă bucură în mod deosebit susținerea primită astăzi din partea organizației din Bihor a Partidului Național Liberal, prin votul asupra moțiunii „PNL – Forța Dreptei”. Le mulțumesc colegilor din Bihor pentru încrederea pe care mi-o acordă și pentru opțiunea covârșitoare pe care au făcut-o în această etapă.

Am amintit astăzi la Oradea că există o prevedere în Statutul Partidului Național Liberal care menționează că niciun delegat care participă la Congres nu poate primi mandat imperativ din partea vreunei organizații. Fiecare delegat care participă la Congres ia decizia cu privire la alegerea președintelui PNL în funcție de propria voință, în funcție de propria evaluare și propriul discernământ.

Este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită”, a scris Orban, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *