Polițiștii zălăuani au strâns peste un miliard de lei vechi din amenzi aplicate într-o săptămână

În perioada 12-18 august 2021, poliţiştii din Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia de 1 Poliţie Rurală Zalău, au fost în teren pentru a asigura un climat de siguranţă publică, dar şi pentru a preveni activităţile comportamentale care favorizează răspândirea virusului SARS-COV-2. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 500 de sancțiuni.

În perioada de referinţă, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi descurajarea comportamentelor antisociale şi pentru combaterea faptelor care încalcă normele în vigoare. Cei mai mulţi dintre poliţişti au fost de la structurile de ordine publică şi rutieră.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 556 sancţiuni contravenţionale, dintre care 386 la regimul circulaţiei rutiere, 141 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 15 la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, opt la Legea 55/2020, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 107305 lei.

Pe lângă faptele de natură contravenţională, poliţiştii au constatat și patru infracţiuni la regimul circulației rutiere.

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost reţinute patru certificate de înmatriculare şi 16 conducători auto au rămas fără permis de conducere.

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă, este nevoie ca fiecare cetăţean să dea dovadă de responsabilitate şi să respecte măsurile dispuse de autorităţi.

Orice situaţie de urgenţă poate fi semnalată 112-apel unic de urgență!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *