PNL-istul Lucian Bode dă vina pe fostul ministru de Interne, Marcel Vela, cu privire la numirea lui Cazan la IJJ Prahova

După ce mai mulți lideri de opinie și chiar voci puternice din PNL i-au cerut demisia ministrului Lucian Bode, MAI a emis un comunicat de presă ieri, 30 decembrie, în care îl face vinovat de toată situația pe fostul ministru Marcel Vela.


Ministerul de Interne a argumentat, miercuri, într-un comunicat de presă de ce Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova (IJJ Prahova).

Potrivit MAI, decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant și, de asemenea, funcția echivalează cu cea deținută de Cazan în cadrul Jandarmeriei București.

Cazan a fost împuternicit în această funcție din 21 decembrie, conform comunicatului, în timpul mandatului lui Marcel Vela la Ministerul de Interne, și nu din 28 decembrie cum a susținut Sorin Despina, la solicitarea G4Media.

Comunicatul integral al Ministerului de Interne

„Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări:

Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități , ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
Locotenent-colonelul Laurențiu Cazan a fost detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadul Jandarmeriei București.

Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române privind această împuternicire a fost semnat în data de 21.12.2020.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *