Poliția a întocmit dosar penal pe numele a doi tineri, după aventura de azi noapte când au distrus 4 autoturisme

Patru tineri din Zalău, cu vârte între 17-25 de ani, toți fără permis de conducere s-au urcat în mașina lui Biță Sergiu și au pornit pe drumurile Zalăului, cu alcool în mașină, cu muzica la maxim. Într-o curbă pe strada Dumbrava, „șoferul” care era băut la volan a pierdut cottrolul autoturismului și la viteza de 80-90 de kilometri la oră a intrat în alte patru mașini parcate pe marginea drumului, după care a ricoșat într-un copac. Speriați de cele întâmplate, tinerii au abandonat mașina cu cheile înăuntru și au fugit de la fața locului.

Proprietarii mașinilor avariate au auzit zgomotul provocat de impact și au ieșit să vadă ce s-a întâmplat. Patru mașini erau avariate serios. Oamenii au pus mâna pe telefon și au anunțat Poliția.

Proprietarul mașinii, Sergiu Biță, care și el consumase băuturi alcoolice, a fugit direct la Poliție unde a povestit tot ce s-a întâmplat și i-a dat în primire și pe ceilalți trei tovarăși din mașină.

Sergiu Biță, proprietarul Passatului roșu cu numere de Satu-Mare are dosar penal deschis de Polițai Municipală Zalău pentru că a încredințat autoturismul persoanei mai sus amintite deși, exista indicii că ar fi cunoscut faptul că nu posedă permis de conducere și consumase băuturi alcoolice.

„Eu i-am dat mașina unui băiat să o ducă la spălătorie să mi-o spele și să aspire în ea, iar el susținea ca are carnet de Italia ca a mai condus si asa mai departe. Eu nu sunt politist sa fac anchetă cu nimeni sa le cer actele persoanele și i-am dat masina sa o ducă sa o curețe, iar pe drum a lovit masina avea undeva la 70 – 80 km/h. Menționez ca cei 2 baieti au urcat in masina inainte cu 2 minute de accident fiindca ne-au rugat sa ii luam sa ii ducem la magazin. Aceea doza de bere era a șoferului”, susține proprietarul mașinii. 

Poliția a deschis dosar penal pe numele șoferului, dar și pe numele proprietarului mașinii

„La data de 14 ianuarie la ora 19:21 lucrătorii Biroului Rutier Zalău au fost sesizați prin 112 despre producerea unui eveniment rutier cu pagube materiale pe strada Dumbrava din Municipiul Zalău.

La fața locului nu au fost identificate persoanele implicate în eveniment însă după efectuarea verificarilor specifice, a fost identificată persoană despre care există indicii că ar fi condus autoturismul, care ar fi avariat alte patru autovehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,25 mg/litru. Acesta nu posedă nici permis de conducere.

Autoturismul aparținea unui tânăr de 22 ani din Zalău care a încredințat autoturismul persoanei mai sus amintite deși, exista indicii că ar fi cunoscut faptul că nu posedă permis de conducere și consumase băuturi alcoolice.

Poliția Municipală Zalău a întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere – art.335 al.1 CP și infracțiunea de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii PC pentru conducerea pe drumurile publice – art.335 alin.3 CP.”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *