Poliția a reținut un tânăr din Satu Mare pentru mai multe furturi în Sălaj

Miercuri, 8 decembrie, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău, au reținut un tânăr și au identificat personele bănuite de comiterea mai multor furturi ce fac obiectul a 4 dosare penale.

În urma investigațiilor de specialitate, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 17 ani, din județul Satu Mare, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, respectiv acesta ar fi comis, împreună cu alte două persoane, 6 furturi în dauna unor persoane vătămate din municipiul Zalău.

Faptele s-ar fi comis în noaptea de 26 spre 27 martie a.c., când persoanele bănuite ar fi pătruns prin efracție în 6 garaje, din cartierul Brădet, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, care au fost recuperate în proporție de 90%, în urma unei percheziții domiciliare.

Tânărul din Satu Mare, în cursul zilei de astăzi, va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți 2, ambii de 17 ani, din comuna Meseșenii de Jos respectiv, dintr-un sat ce aparține de orașul Jibou, sunt cercetați în continuare în stare de libertate.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale și luării măsurilor legale.

Tot astfel, polițiștii au identificat 2 femei, de 25 și 28 de ani, din Zalău, bănuite de faptul că, în anul 2018, profitând de neatenția unui bărbat de 70 de ani, ar fi sustras din locuința acestuia, situată în municipiul Zalău, suma de 8.000 de dolari americani.

Cercetările continuă în vederea administrării întregului probatoriu și luării măsurilor legale.

Totodată, a fost identificată persoana bănuită de comiterea infracțiunii de furt calificat în dauna unei societăți comerciale, din municipiul Zalău.

Din investigațiile întreprinse de polițiști a reieșit că, la data de 19 noiembrie 2019, un bărbat de 34 de ani, din Zalău, ar fi sustras din incinta unui cabinet medical un adaptor pentru dermatologice și un obiectiv de aparat foto, cauzând un prejudiciu de 3.500 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat, iar polițiștii continuă cercetările, în vederea luării măsurilor legale.

Polițiștii au identificat, de asemenea, persoana bănuită furtul unui portmoneu ce conținea acte, cadruri bancare, 1.500 de lei și un lănțișor din aur, dintr-un birou al unei societăți comerciale, din municipiul Zalău.

Fapta s-ar fi produs în luna octombrie 2019, iar persoana bănuită este un bărbat de 47 de ani, din județul Hunedoara, actualmente, aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, fiind bănuit de comiterea, în județul nostru, a mai multor infracțiuni contra patrimoniului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *