Poliția Locală Zalău desfășoară acțiuni de identificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate

În această perioadă, Poliția Locală Zalău desfășoară acțiuni de identificare a vehiculelor fără stăpân sau adandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Zalău și de identificare a proprietarilor acestor vehicule, efectuând demersuri pentru eliberarea domeniului public.
❗Cetățenii care dețin astfel de vehicule sunt rugați să le ridice de pe domeniul public, în caz contrar, Poliția Locală va fi nevoită să ia măsuri de sancționare, cuantumul amenzilor fiind cuprins între 1.000 și 2.000 lei.
❗De asemenea, persoanele care au cunoștință de astfel de situații sunt rugate să apeleze dispeceratul Politiei Locale, la orice oră, la numărul de telefon ➡0260610178 sau ➡0734777801 sau să transmită un e-mail pe adresa ➡politialocalazalau@gmail.com. Este important să menționați locația unde se află autovehiculul și, eventual, date ale proprietarului (nume, adresă, etc).
Această acțiune se face în baza prevederilor Legii 155/2010, Legea Poliției Locale. În domeniul circulatiei pe drumurule publice, Poliția Locală, conform art. 7, lit. l) “aplică prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”.
În acest sens:
🟠a) vehicul fără stăpân – vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut;
🟠b) vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.