Poliția Locală Zalău îi plăteșete avocat unui polițist local suspect într-un dosar penal

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Zalău de mâine se află un proiect de hotărâre privind aprobarea acordării de către Poliţia Locală Zalău a unei sume reprezentând contravaloarea serviciilor de asistenţă juridică pentru un poliţist local.

Potrivit referatului de specialitate întocmit de Direcţia Administraţie Publică, prin adresa nr. 8180/10.12.2020 emisă de către Poliţia Locală Zalău se comunică consiliului local cererea nr. 8021/03.12.2020 a numitului CC, în calitatea sa de poliţist local, de acordare a dreptului la asistenţă juridică.

Astfel, urmare a cererii scrise mai sus menţionate, s-a desemnat prin Decizia nr.45 din 04.12.2020 a directorului executiv, comisia cu rol în analizarea împrejurărilor care au condus la solicitarea asistenţei juridice.

Urmare verificărilor efectuate, în baza documentelor şi informaţiilor precizate, comisia a întocmit Procesul verbal nr.8138/08.12.2020 în care menţionează că solicitarea poliţistului local C. C. este justificată întrucât sunt îndeplinite condiţiile legale de acordare a dreptului la asistenţă juridică, respectiv că are calitatea de suspect în urma faptului că a fost formulată o plângere penală în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu de către acesta. Prin urmare propunerea acesteia este de aprobare a cererii şi de acordare a sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de
asistenţă juridică.

Oferta nr.8143/08.12.2020 comunicată Poliţiei Locale Zalău de către avocat Sas
Garofiţa pentru servicii de asistenţă juridică până la finalizarea urmăririi penale este în
cuantum de 2.000 lei. Suma de 2.000 lei va fi achitată de către Poliţia Locală din bugetul aprobat pentru anul 2020.

Ulterior aprobării acordării acestei sume, suma se va remite solicitantului doar în
baza unui angajament al poliţistului local, de restituire a sumelor acordate în situaţia în
care va fi găsit vinovat sau dacă se va stabili că fapta acestuia nu a fost săvârşită în
exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Urmare celor mai sus menţionate şi raportat la prevederile legale incidente, Direcţia Administraţie Publică propune iniţierea unui proiect de hotărâre, respectiv adoptarea unei hotărâri pentru aprobarea cererii şi acordarea sumei de 2.000 leipoliţistului local C. C. pentru a beneficia de asistenţă juridică până la finalizarea urmăririi penale, în dosarul penal în care acesta are calitatea de suspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *