Polițiștii sălăjeni au aplicat amenzi de aproape 1 miliard de lei vechi într-o săptămână

Siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier rămâne în continuare în atenţia poliţiştilor. Zilnic, poliţiştii desfăşoară acţiuni, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru menţinerea unei atitudini prudente în trafic.

În perioada 14-21 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică, împreună cu colegii lor de la Biroul Rutier şi cei de la Secţia 1Poliţie Rurală Zalău, au continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi a accidentelor grave de circulaţie. Activităţile au fost desfăşurate în municipiul Zalău şi în comunele arondate Seţiei 1 Poliţie Rurală Zalău.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 488 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de 90993 lei.

Din totalul sancţiunilor, 372 au fost aplicate la regimul circulaţiei rutiere, 100 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, patru au fost aplicate la Ordonanţa 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar diferenţa au făcut obiectul altor acte normative.

De asemenea, poliţiştii au constatat şi 11 infracţiuni (conducere cu autoturismul neînmatriculat, distrugere din culpă etc.)

În perioada de referinţă, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 24 de permise de conducere, dintre care şase pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, două pentru neacordarea de prioritate pietonilor, iar diferenţa au fost reţinute pentru alte abateri de la normele rutiere.

Pentru defecţiuni tehnice, au fost retrase, până la remedierea deficienţelor, opt permise de conducere.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *