Polițiștii sălăjeni au reținut doi tineri din Republica Moldova pentru infracțiuni în domeniul informatic

La data de 7 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Arad, la două persoane bănuite de infracțiuni din domeniul informatic.

La data de 28 septembrie a.c., un tânăr, de 21 de ani, din comuna Bobota, și-ar fi expus un bun, pentru vânzare, pe o platformă, activitate în urma căreia a fost contactat de persoane necunoscute, care, sub pretextul că doresc să achiziționeze bunul respectiv, prin intermediul unui link, i-ar fi solicitat să completeze informații privind datele cardului. Imediat ce tânărul a transmis datele, a constatat că i-au fost retrași de pe card 2.990 de lei.

Polițiștii au fost sesizați, iar, în urma investigațiilor de specialitate efectuate, a reieșit că suma ar fi fost retrasă de un bărbat, de 23 de ani, din județul Bihor, iar faptele reținute ar fi fost comise cu complicitatea a doi tineri, de 24 și 25 de ani, din Republica Moldova.

Perchezițiile au fost efectuate la un cămin studențesc, unde sunt cazate cele două persoane, din Republica Moldova.

În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate aproximativ 5.000 de cartele prepay, dintre care aproape 3.000 ar fi fost utilizate, 5 modem-uri cu 72 de sloturi active/funcționale la momentul efectuării percheziției, un laptop și 2 terminale mobile, despre care se presupune că ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

Tot ieri, polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, pe numele celor trei bărbați, care au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, iar, în urma audierilor, s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cei doi tineri, din Republica Moldova.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și a Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliției Române.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din Bihor și Arad.

Cercetările sunt continuate pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și fraudă informatică, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *