Polițiștii sălăjeni, în acțiune, pentru combaterea faptelor infracționale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică

Joi, 22 iunie a.c., polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău, împreună cu polițiștii Serviciului de Ordine Publică, cei ai Serviciului Rutier, ai Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj, alături de reprezentanți ai Registrului Auto Român, au desfășurat o acțiune comună, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea riscului rutier, precum şi pentru prevenirea victimizării cetățenilor prin diverse infracțiuni.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 24.835 de lei, dintre care 158 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2005 privind protecția mediului, în valoare de 23.055 de lei, cinci pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amenzi in valoare de 600 de lei, una potrivit prevederilor O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, alte trei potrivit prevederilor O.U.G nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, două pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și una potrivit prevederilor O.U.G 97/2008.

De asemenea, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut patru permise de conducere și șase certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au constatat o infracțiune ( la regimul rutier), au identificat autorii altor infracțiuni, au recuperat prejudiciile cauzate și le-au restituit proprietarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *