Pompierii de la ISU Sălaj au intervenit în ultimele 24 de ore la patru incendii la autoturisme și o casă

În ultimele 24 de ore pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la patru incendii dintre care două la autoturisme în localitatea Meseșenii de Sus și unul pe DN 1 F (pe Meseș), unul la o rulotă din localitatea Românași și un incendiu la o casă din localitatea Derșida.
Joi după masă, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu izbucnit la un autoturism care a luat foc pe DN 1 F, zona Meseș. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de pompieri Zalău cu o autospecială de stingere. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică. În urma incendiului a fost afectat compartimentul motor și partea din față a autoturismului.
Câteva minute mai târziu, pompierii zălăuani au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la o rulotă în localitatea Românași, însă până la sosirea forțelor de intervenție focul a fost lichidat de către personal al CLSU.
Joi seara, un nou incendiu a fost anunțat, care a izbucnit la un autoturism aflat în localitatea Meseșenii de Sus. Au intervenit pompierii zălăuani și SVSU Crasna cu câte o autospecială de stingere, însă la sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică.
Joi noaptea spre vineri, Punctul de lucru și SVSU Sărmășag, Secția de pompieri Șimleu Silvaniei au fost solicitate să intervină la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Derșida.
Echipajele ajunse la fața locului au observat că incendiul se manifesta generalizat la casă pe aproximativ 100 mp. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (improvizație). A ars locuința, în proporție de 80%, și bunurile din imobil, nu au fost înregistrate persoane rănite sau victime.

RECOMANDĂRI ISU Sălaj

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmări deosebit de grave, prin pagube materiale importante sau chiar pierderea de vieți omenești, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:
-Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice. Orice modificare a acesteia se va executa numai cu personal autorizat;
-Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
-La suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când prezintă defecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *