Pompierii solicitați să stingă două incendii de vegetație uscată în Glod și Nușfalău

 

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” a intervenit la 44 de misiuni la nivelul județului Sălaj. Acestea au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, incendii, și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației.

Sâmbătă după masă, două incendii, la vegetația uscată, au fost anunțate la o diferență de doar cinci minute prin numărul de urgență 112, acestea s-au produs pe un teren aflat la ieșirea din localitatea Glod spre Dej, respectiv pe un teren aflat în apropierea localității Nușfalău. Flăcările au mistuit în total aproximativ15 ha de vegetație uscată și au distrus o remorcă apicolă cu lăzi goale.

Primăvara se apropie cu pași repezi, iar odată cu ea, gospodarii pregătesc terenul prin arderea resturilor vegetale. Trebuie înţeles faptul că aceste activități de igienizare prin ardere reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri, faună şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța oamenilor şi a gospodăriilor acestora. De asemenea, fumul dens rezultat în urma arderilor poate reprezenta un pericol pentru participanții la traficul rutier deoarece este redusă brusc vizibilitatea.

Reamintim cetățenilor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare, cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.