Popescu Lidia, soția candidatul USR la Primăria Letca, condamnată la închisoare pentru că a condus beată în Lemniu

Judecătoria Jibou dat ieri, 26 aprilie, o primă sentință în cazul soției liderului USR Letca, Popescu Lidia, care la data de 15 iulie 2022  fost prinsă beată conducând un autoturism pe străzile din lcoalitatea Lemniu. Judecătorii au stabilit o pedeapsă de 1 an și două luni de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 2 ani termen de încercare.

Alcoolemie record pentru Lidia Popescu!

Rezultatele de laborator în urma prelevării probelor de sânge a rezultate următoarele:

  • Prima probă: 2,78 mg/l alcool pur în sânge
  • A doua probă: 2,55 mg/l alcool pur în sânge

„Rezultatul buletinului de analiză toxicologică alcoolemie în cazul femeii care a fost identificată în trafic, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Lemniu, la data de 15 iulie a.c., este 2,78 gr/l alcool pur în sânge la prima probă prelevată, respectiv 2,55 gr/l, în cazul celei de-a doua probe de sânge prelevate.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal întocmit pentru conducere sub influența alcoolului, iar la finalizarea cercetărilor acesta va fi înaintat parchetului cu propuneri legale”,transmite Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj. 

Popescu Lidia a fost obligată de instanță să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Letca sau la o instituţie de cult de pe raza comunei Letca.

Popescu Lidia este căsătorită cu Liviu Diaconu – candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de primar al Comunei Letca.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. (1), (2) şi (10) din Cod procedură penală, condamnă inculpata POPESCU LIDIA-CORINA, fiica lui …, la pedeapsa închisorii de 1 an şi 2 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod Penal. În baza art. 91 din C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92 din C.penal, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sălaj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. impune inculpatei să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Sălaj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Letca sau la o instituţie de cult de pe raza comunei Letca, pe o perioadă de 90 de zile. Conform art. 94 alin. (1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 93 alin. (1) lit. c)-e) se vor comunica Serviciului de Probaţiune Sălaj. În baza art. 94 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c)-e) se vor comunica Serviciului de Probaţiune Sălaj. În baza art. 91 alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal care prevăd revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea acesteia în regim de detenţie în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni sau al nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse de instanţă. În baza art. 274 alin. (1) Cod de procedură penală obligă pe inculpata la plata sumei de 900 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Jibou. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 26.04.2024.
Document: Hotarâre  101/2024  26.04.2024


Reamintim faptul că în seara zilei de 15 iulie 2022, Popescu Lidia a fost oprită de Poliție pe o stradă din localitatea Lemniu, comuna Letca. Lidia Popescu (Diaconu după soț) a fost oprită de polițiștii din Ileanda pentru un control de rutină, iar oamenii legii au mirosit-o pe femeie că ar fi consumat alcool, astfel că i-au cerut să sufle în alcooltest, dar femeia a refuzat.

După câteva minute bune de țipete și urlete, femeia a fost urcată de polițiști în autospeciala Poliției și condusă cu girofarul până la Spitalul Județean de Urgență Zalău pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Potrivit conducerii USR Sălaj, Liviu Diaconu a fost ales președinte al Filialei USR Letca pe vremea fostului președinte Liviu Fărcaș. Deși se cunoșteau aceste probleme, liderii USR, PMP și Forța Dreptei Sălaj au hotărât să-l promoveze în continuare pe Liviu Diaconu ca și candidat la Primăria Letca.

Potrivit comunicatului primit de la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, reiese că: „La data de 15 Iulie 2022, ora 21.45, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Comunal 28, prin localitatea Lemniu.

La volanul autoturismului se afla o femeie de 43 de ani.

Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu alcooltestul, însă a refuzat, motiv pentru care a fost condusă la spital, pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *