Primarul Aurelian Cozma face investiții în modernizarea sistemului educațional din comuna Rus

Comuna Rus, condusă de primarul Aurelian Cozma, a câştigat mai multe proiecte cu finanțare europeană pentru modernizarea infrastructurii școlare – reabilitare clădiri, dotaări cu mobilier nou, echipamente IT, microbuz școlar electric și masă caldă pentru elevi.

Primarul Aurelian Cozma aflat la al doilea mandat la conducerea Primăriei Rus a reușit să schimbe radical imaginea comunei prin investițiile finalizate.

Educația este o prioritate pentru administrați de la Rus

Prin PNRR, fonduri europene, primarul Aurelian Cozma a câștigat o finanțare pentru reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale nr 1 Rus. Proiectul intră în etapa de licitație pentru execuția lucrărilor.

În cadrul proiectului se vor executa lucrări de schimbare a acoperișului, tâmplăria PVC, rețea nouă de încălzire cu pompă de căldură și panouri fotovoltaice, schimbarea instalațiilor electrice, sanitare, instalarea unui sistem de aerisire automat a claselor, sistem antifoc, zugraăveli interioare și izolare termică exterioară.

Practic toată unitatea de învățământ va fi modernizată.

În parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, primarul Aurelian Cozma a accesat fonduri europene pentru dotarea unităților de învățământ cu mobilier nou în toate clasele, echipamente IT și materiale didactice, dotarea laboratoarelor.

Un alt proiect câștigat prin PNRR fonduri europene este achiziția unui microbuz școlar electric, dar și instalarea a două stații de încărcare pentru autoturisme electrice. Proiectele se află în execuție.

Primăria Rus a depus o solicitare de finanțare la Agenția Fondului de Mediu pentru achiziționarea unui autoturism electric.

Comuna Rus a fost cuprinsă în programul guvernamental O Masă Caldă, astfel că toți preșcolarii și elevii din comună, care frecventează cursurile primesc în fiecare zi un meniu complet, ciorbă, felul II și desert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *