Precizări privind avaria din perioada 15-18 Iulie care afectat Zalău și localitățile învecinate

Conducerea Companiei de Apă Someș dorește să își exprime încă o dată regretul față de utilizatori pentru disconfortul produs în urma avariei majore pe aducțiunea Vârsolț – Zalău care a impus întreruperea furnizării apei în Zalău și localitățile învecinate în perioada 15-18 Iulie.

Regretul nostru este cu atât mai mare, cu cât această situație exceptionala s-a suprapus peste canicula de la sfârșitul săptămânii trecute.

Personalul Companiei și al Sucursalei Zalău s-au mobilizat exemplar, în fond familiile personalului nostru sunt locatari ai zonei afectate, reușind să devanseze finalizarea intervenției de remediere a avariei cu mai mult de 12 ore față de ora estimată inițial, dar în situatii de acest gen, în particular datorită particularităților de teren a Zalăului, durează mai mult de 12 ore pentru golirea sistemului în vederea asigurării condițiilor de intervenție și mai mult de 14 ore pentru reumplerea sistemului, ceea ce a prelungit mult perioada întreruperii efective a serviciului.

Ne cerem scuze speciale locuitorilor zonei Brădet care datorită unei avarii secundare care a avut loc sâmbătă, 17 Iulie,  au suferit în continuare până duminică de lipsa apei.

Ne exprimăm speranța că inițiativa Companiei de a amplasa rezervoare de câte un 1 mc în cca. 40 de puncte din municipiul Zalău, au putut contribui într-o oarecare măsură la suplinirea necesarului de apă pentru nevoile casnice și de igienă.

Menționăm că datorită gravității avariei și implicațiilor, aceasta a fost considerată și declarată ca atare, situație de urgență de către Comitetul Județean Sălaj pentru Situații de Urgență și în consecință întreaga comunicare legată de efectele acestei avarii a fost gestionată de reprezentantul Comitetului.

Suntem încredințați că finalizarea investiției promovate de Compania de Apă Someș S.A. privind realizarea aducțiunii Cluj-Sălaj va soluționa pe termen lung problema asigurării continuității alimentării cu apă a unei mari părți a localităților urbane și a multor localități rurale din Sălaj, în particular a Zalăului prin furnizarea, fără întreruperi,  a unei ape de excelentă calitate, după finalizarea lucrării, aducțiunea existentă urmând a asigura alimentarea de rezervă.

Conducerea Companiei de Apă Someș S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *