Prefectul Dari Toma promovează campania „Vinerea verde” pentru protejarea mediului înconjurător

E timpul ca protejarea mediului prin reducerea poluării să treacă de la vorbe la fapte, motiv pentru care Instituţia Prefectului Sălaj se alătură campaniei “Vinerea Verde”, lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în orașe.
Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.
În acest sens, conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj şi o parte din angajaţi au ales să renunţe vineri, 19 martie, la transportul cu maşinile personale pentru deplasarea la muncă, în favoarea mersului pe jos sau cu mijloace de transport în comun.
“Am ales să vin astăzi la muncă renunţând la maşina personală, în favoarea trenului şi a autobuzului. Sunt conştient că este un pas mic, simbolic, în lupta cu poluarea cauzată de maşini, însă înainte de a ne gândi ce face societatea pentru noi, trebuie să vedem ce facem noi pentru societate. Iar acest gest, pe care îl fac astăzi alături de colegii din conducerea instituţiei şi o parte din angajaţi, este tocmai acel pas mic de care vorbeam. Avem grijă de mediu, dar şi de sănătatea noastră”, precizează Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj.
”Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *