Prefectura a făcut o analiză a problemelor de pe traseul Autostrăzii Transilvanie ce străbate Sălajul

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, alături de subprefecţii Andrea Ciortea-Suciu şi Virgil Ţurcaş, au participat, miercuri, la o întâlnire de lucru pentru analizarea problemelor de pe coridorul din Sălaj al autostrăzii Transilvania.
La întâlnirea ce avut loc la sala Porolissum a Centrului de Cultură Sălaj au fost prezenţi reprezentanţi ai unităţilor teritorial-administrative de pe traseul autostrăzii, ai unor instituţii publice deconcentrate, ai antreprenorilor ce realizează lucrurile şi ai firmelor de topografie implicate în măsurătorile de teren.
Reprezentantul Nurol Insaat Ve Ticaret AS, compania ce va realiza proiectarea și execuția tronsonului Nușfalău – Suplacu de Barcău, a precizat faptul că proiectarea a început la 1 februarie, iar în acest moment se lucrează la partea de organizare de şantier. De asemenea, în cursul lunii iunie va fi depus proiectul pentru autorizaţia de construcţie. Acesta a dat asigurări că termenele prevăzute în contract vor fi respectate.
Viorel Mihiş, directorul Direcţiei Silvice Sălaj, a precizat, la rândul său, că în cazul exproprierilor care includ suprafeţe de pădure, masa lemnoasă rezultată revine proprietarului de teren care va fi expropriat.
În acelaşi context, directorul APIA Sălaj, Călin Perneş, a menţionat faptul că în cazul fermierilor care au avut suprafeţe de teren cu angajamente de plată, incluse pe traseul autostrăzii, respectivele suprafeţe au fost retrase de la plata subvenţiilor, astfel încât agricultorii să nu fie sancţionaţi pentru nerespectarea normelor privind culturile de pe terenurile respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *