Comuna Pericei continuă investițiile în infrastructura mare – drumuri asfaltate și rețea de apă

Una dintre cele mai performante administrații sălăjene din mediul rural – Primăria Comunei Pericei, condusă de primarul Boncidai Csaba, continuă implementarea proiectelor de investiții.

Astfel în cursul lunii mai rețeaua de apă a fost finalizată în proporție de 70 % și a fost pusă în funcțiune pentru cei 190 de locuitori beneficiari, urmând ca lucrările să continue. Proiectul permite ca partea din proiect finalizată să fie dată în funcțiune, astfel ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să aștepte până la finalizarea întregului proiect. La începutul lunii compania autorizată a făcut câteva teste pentru a putea pune în funcțiune rețeaua de apă, proiect finanțat prin PNDL 1.

În comuna Pericei se lucrează și la asfaltarea drumurilor, străzilor și ulițelor, un proiect mare de infrastructură finanțat prin PNDL 2 și care cuprinde în total modernizarea a 18,5 kilometri de străzi în toată comuna. În prezent au fost finalizate lucrările de asfaltare a străzilor din satul Pericei și se pregătesc pentru asfaltare străzile din satele Sici și Bădăcin pe care urmează să fie turnat stratul de asfalt în perioada următoare.

Totodată în cadrul proiectului au fost cuprinse modernizarea a două drumuri comunale – DC 103 A Pericei – Crasna, în lungime de 3,8 kilometri care a fost deja asfaltat și finalizat. Cel de-al doilea drum comunal care urmează să fie modernizat este DC 103 Pericei – Sici – Bădăcin. Odată ce acest proiect va fi finalizat, satul Pericei va avea asigurată legătura cu fiecare sat din comună, dar și cu comunele învecinate.

Primăria Comunei Pericei a aprobat bugetul pentru anul 2021 în cadrul ședinței Consiliului Local din 21 aprilie și care a fost votat de către toți consilierii locali.

Primarul Bocidai Csaba a propus o listă de investiții care cuprinde nu mai puțin de 42 de obiective și amintim cele mai importante:

 1. continuarea lucrărilor de asfaltare
 2. reabilitarea dispensarului uman
 3. reabilitarea grădiniței
 4. trotuare cu pavaj
 5. asfaltare drumuri agricole
 6. construire centru pentru promovarea tradițiilor
 7. extindere rețea de apă Pericei
 8. rețea de apă la Sici și Bădăcin
 9. Pod peste râul Crasna
 10. teren de sport cu gazon sintetic la Scoala Iuliu Maniu Bădăcin
 11. achiziție utilaj pentru întreținere drumuri, etc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *