Prefectura Sălaj a prezentat medicilor de familie din județ oportunități de finanțare prin PNRR

Subprefecţii judeţului Sălaj, Adriana Sabou şi Florin Florian au participat, marţi, la o prezentare a oportunităţilor de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), adresate medicilor de familie.
La întâlnire au mai fost prezenţi reprezentanţi ai medicilor de familie din judeţ şi responsabili din cadrul instituţiilor publice din domeniul medical.
Peste 180 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt puse la dispoziția medicilor de familie pentru investiții în cabinetele medicale.
3000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiții în renovarea și dotarea cu echipamente medicale și mobilier (ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcții vitale: frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc).
Sunt prioritizate cabinetele din mediul rural și din urbanul mic (inclusiv zone marginalizate/defavorizate și inclusiv pentru zonele defavorizate cu populație majoritar romă sau comunități rome, după caz).
Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.
Apelul de finanţare include o listă preselectată de 2250 asocieri/cabinete de medici de familie din mediul rural / localităţi marginalizate şi un apel necompetitiv „primul venit primul servit” pentru finanțarea a 750 de asocieri/cabinete de medici de familie.
Medicii preselectaţi din listă vor primi invitaţie de depunere a dosarelor de finanţare pe platforma PNRR, iar pentru apelul necompetitiv, dosarele de finanțare se vor depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro, începând cu data de 04 august 2022, ora 10:00.
Ghidul beneficiarului și anexele aferente pentru investiția în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară” din cadrul Componentei 12 – Sănătate – Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătății la secțiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătății – C12. Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *