Premieră! Direcţia Silvică Sălaj cesionează dreptul de recoltare a trufelor

Direcţia Silvică Sălaj a cesionat, în premieră în acest an, dreptul de recoltare a unei cantităţi de o tonă de trufe din fondul forestier al statului, pe care instituţia îl administrează la nivel judeţean, informează Agerpres.

„Cu siguranţă căutătorii de trufe au fost prezenţi şi în alţi ani în pădurile Sălajului, însă în acest an este prima dată când Direcţia Silvică a concesionat, în baza unui contract, dreptul de recoltare a acestei specii. Conform unor estimări de specialitate pe care le avem la dispoziţie, s-a cesionat dreptul de recoltare pentru o tonă de trufe, unei firme din România, cu preţul total de 100.000 de lei”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Dănuţ Fogoş, purtătorul de cuvânt al instituţiei menţionate.

Potrivit acestuia, tot în acest an, Direcţia Silvică Sălaj a vândut la export 22 tone de măceşe, o cantitate apropiată de cea comercializată în 2021.

Pentru perioada următoare, silvicultorii din Sălaj pregătesc de comercializare, din producţie proprie, circa 1.400 de pomi de Crăciun, din speciile molid şi brad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *