Preș. Camerei Deputaților, Ludovic Orban și doi miniștrii Lucian Bode, respectiv Adrian Oros, au vizitat Sălajul

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au făcut sâmbătă, 15 mai, o vizită de lucru în județul Sălaj, însoțiți fiind de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.
🚧 În prima parte a zilei, oficialii au fost prezenți pe șantierul Autostrăzii Transilvania, în zona Nădășelu, unde s-au întâlnit cu reprezentanții antreprenorului UMB, care are în construcție tronsoanele Nădășelu-Zimbor și Zimbor-Poarta Sălajului.
🛣 Ministrul Lucian Bode a salutat mobilizarea exemplară a constructorului și s-a arătat optimist în privința termenului de finalizare a lucrării: „Am văzut o mobilizare exemplară pe șantier și sunt absolut convins că menținând acest ritm, constructorul va reuși să dea în trafic cei 43 de km de autostradă mult mai repede decât termenul prevăzut în contract – ianuarie 2024. Ar fi o veste extraordinară pentru noi, sălăjenii, și ar însemna că peste doi ani, de la Poarta Sălajului până la București, vom circula pe autostradă, excepție făcând tronsonul de pe Valea Oltului”.
🏥 A urmat o vizită la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău, pavilion reabilitat și modernizat în perioada 2018-2020, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții.
„Le-am mulțumit cadrelor medicale din această secție COVID, unde, în perioada de vârf s-au înregistrat 140 de externări pe lună. Zalăul a fost, de altfel, primul municipiu reședință de județ care a fost carantinat. Deși presiunea pe sistemul medical a fost uriașă în pandemie, corpul medical a făcut față cu brio și a reușit să salveze vieți”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.
🚧 Vizita în județul Sălaj s-a încheiat cu o conferință de presă, în cadrul căreia Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj, a amintit două dintre proiectele de dezvoltare a infrastructurii pentru sănătate din județ: reabilitarea și extinderea Secției Psihiatrie, respectiv amenajarea unui heliport pe corpul B al Spitalului Județean.
📌 „Ne dorim, de asemenea, să investim în infrastructura rutieră. De altfel, în acest an avem deschise nu mai puțin de 14 șantiere în întreg județul. Le cerem tuturor constructorilor responsabilitate și organizare cât mai bună a șantierelor. Suntem convinși că 2021 va fi un an în care realizările vor fi pe măsura dorințelor noastre și a exigențelor alegătorilor”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *