Președintele ACoR Sălaj, primarul Roșan Ioan, prezent la lansarea programului POR 2021-2027

Marți 28 noiembrie, în calitate de membru al Consiului de Dezvoltare ADR Nord-Vest, primarul Roșan Ioan a participat la evenimentul de lansare a Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, care a avut loc la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment festiv în prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, reprezentanți ai Comisiei Europene, membrii Consiliui de Dezvoltare din ADR Nord-Vest, președinți ai consiliilor județene din Cluj, Sălaj, Bihor, Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud și primari din regiune.

Roșan Ioan este primarul Comunei Valcău de Jos și președintele ACOR Filiala Sălaj, unul dintre cei mai implicați și profesioniști primari sălăjeni.
În perioada de programare 2014-2020, Regiunea Nord-Vest a ocupat primul loc în clasamentul național în ceea ce privește gradul de absorbție al fondurilor europene, fapt apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene prezenți la eveniment.
Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 beneficiază de o alocare financiară de peste 1,4 miliarde de euro și propune intervenții pentru dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare, creșterea performanței energetice a fondului existent de clădiri publice și rezidențiale, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană, investiții în rețeaua de drumuri județene și în infrastructura educațională, acțiuni de valorificare a potențialului cultural, turistic și balnear din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.
„În calitate de potențiali beneficiari, trebuie să ne pregătim cu cât mai multe proiecte pentru a crește gradul de absorbtie a fondurilor europene, din noul exercițiu finaciar, de până la 100%. Începând cu luna Martie 2023, vor fi lansate ghidurile de finanțare”, transmite primarul Roșan Ioan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *