Președintele CJ Sălaj: “Avem nevoie de experiență arhitecților pentru a construi frumos, eficient și durabil”

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și arhitectul șef al județului, Aletta Popovici, s-au întâlnit, vineri, 10 decembrie, cu reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania.
▶️ Întâlnirea a debutat cu o prezentare a proiectului „Conectarea rutelor romane istorice din regiunea Dunării” – ISTER, în care CJ Sălaj are calitatea de partener asociat, și care își propune protejarea, marcarea și valorificarea drumurilor romane de-a lungul Dunării.
✅ „ISTER este un proiect complex, care explorează și permite oportunități de cercetare, turism și colaborare, valorificând potențialul sinergic al patrimoniului cultural. Vrem să creăm un coridor ecocultural, ce conectează România cu țările aflate în regiunea Dunării, pornind pe traseul drumului roman de la Porolissum, până la izvorul Dunării, în Germania și, de ce nu, chiar până la Roma. Mai exact, un drum pentru pietoni și biciclete, care să permită turistului o conectare firească cu natura, cultura și tradițiile locale”, a explicat Anca Virginaș, arhitect implicat in proiect. Potrivit spuselor sale, 400 de kilometri din acest drum traversează România.
🏠 În partea a doua a întâlnirii, derulată pe platoul din centrul Zalăului, a fost lansată expoziția BATRA 2021, ce cuprinde cele mai reușite proiecte prezentate în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2021. „Am ajuns la a cincea ediție a acestui eveniment, prin care promovăm arhitectura de calitate și inițiativele care contribuie la sporirea calității vieții. Venim în fața publicului cu o serie de proiecte relevante, realizate de profesioniști din cinci filiale, cu încrederea că în anii următori ni se vor alătura și alți colegi din breaslă. Scopul Bienalei nu îl reprezintă câștigarea unui premiu, ci expunerea a cât mai multe lucrări valoaroase. În același timp, vreau să aduc mulțumiri conducerii Consiliului Județean Sălaj pentru deschidere și pentru sprijinul acordat”, a punctat Daniela Maier, președintele OAR – Filiala Transilvania.

📌 „Mă bucur că Zalăul găzduiește în acest an expoziția celui mai important eveniment profesional al breslei arhitecților, care ne dă ocazia să admirăm lucrări de calitate, inovatoare și sustenabile, adevărate exemple de bune practici pentru viitorul comunităților din România. Este o expoziție valoroasă, care ne dovedește că avem nevoie de experiența profesioniștilor în arhitectură pentru a construi frumos, eficient și durabil. Felicitări pentru munca depusă și vă așteptăm în Sălaj și la edițiile viitoare ale Bienalei”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *