Președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a deblocat „criza politică” la nivelul coaliției PNL-UDMR

După ce execuția bugetară pe semestrul 1 al Consiliului Județean Sălaj a fost respins vineri, 23 iulie, fiind blocate mai multe lucrări aflate în execuție, președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a reușit să deblocheze situația azi printr-o convocare extraordinară în ședință a tuturor consilierilor județeni.
Blocajul de săptămâna trecută a fost creat de lipsa unui consilier județean din coaliția PNL-UDMR, care se afla în concediu și nu a putut să participe la ședința de vineri.
Consilierii județeni PSD au profitat din nou de acest blocaj politic din coaliție și au taxat conducerea CJ Sălaj pentru „slaba capacitate de gestiune a finanțelor județului”.
„După cum era de așteptat, azi au trecut în ședința extraordinară a Consiliului Județean Sălaj proiectele privind rectificarea bugetului și execuției bugetare la jumătatea anului 2021. Așa cum spuneam și zilele trecute, cele două proiecte prezintă, din punctul nostru de vedere, carențe mari la multe capitole și noi nu putem fi părtași la decizii care denotă o slabă capacitate de gestiune a finanțelor județului. Fondurile de la investiția a trei drumuri județene au fost până la urmă tăiate, iar execuția bugetară reflectă la anumite capitole procentaje reduse”, a transmis liderul consilierilor județeni PSD, Sergiu Panie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *