Președintele Klaus Iohannis convoacă partidele la consultații abia săptămâna viitoare

Trist, dar adevărat! Sunt cuvitele președintelui Klaus Iohannis, ca primă reacţie la demiterea lui Florin Cîţu.

„Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate, în plină pandemie. Valul patru ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a preţului la energie, o criză europeană şi globală. Deci de lucru ar fi suficient pentru politicieni. Dar ce s-au gândit unii dintre politicieni? Să mai adauge o criză, una a guvernării. În acest fel, astăzi, în Parlament a fost votată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului care a avut succes: Guvernul a picat” , a spus șeful statului.

Președintele a precizat că este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor și a partidelor.

„Haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații: USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din guvern și a votat împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie. Acum suntem în situația de a trebui să găsim o soluție. România trebuie să fie guvernată. E pandemie, criza prețurilor, vine iarna, toate acestea trebuie rezolvate de cineva. Acest cineva este guvernul României”, a mai spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.