Primar din Sălaj urmărit penal de procurorii din Jibou

“Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în cauza ce face obiectul dosarului înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou sub nr. 703/P/2023, se efectuează acte de urmărire penală sub aspectul comiterii infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prev. de art. 301 alin. 1 C.p., reținându-se în fapt că în perioada 2021- 2023, RSA, în calitate de primar al Comunei B, a atribuit în mod direct contracte privind lucrări efectuate pe raza comunei, societății DA, administrate de fratele său, RD.

La data de 30.05.2024, organele de urmărire penală au ridicat de la sediul Comunei B înscrisuri relevante și utile soluționării cauzei, respectiv contracte de lucrări încheiate între unitatea administrativ teritorială și societate, facturile emise în baza contractelor, precum și plățile efectuate de entitatea publică în beneficiul societății.

Cercetările se efectuează de organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul IPJ Sălaj Serviciul de Investigare a Criminalității Economice sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, pentru lămurirea aspectelor relevante ale cauzei în vederea stabilirii răspunderii penale.

Precizăm faptul că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmit procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *