Primăria construiește un parc de joacă în fața Magazinului Dedeman din Zalău

Zona Astralis – Sala Sporturilor, din fața magazinului Dedeman, este cuprinsă într-un amplu proiect de modernizare. Primăria Municipiului Zalău are în implementare 🌳🏓amenajarea unui spațiu verde, cu echipamente de joacă pentru copii, cât și 🔜demolarea garajelor și amenajarea de parcări.
Prin intermediul proiectului “Amenajarea de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate”, finanțat din fonduri europene, această zonă va primi o nouă utilitate. Până în prezent, au fost executate lucrări de terasamente, defrișarea vegetației degradate existente, salubrizarea terenului, toaletarea arborilor existenți, împrejmuirea terenului pe partea dinspre b-dul Mihai Viteazul, realizarea sistemului de iluminat, demolarea construcțiilor degradate, amplasarea cișmelei pentru apă potabilă, montarea sistemului de supraveghere video și au fost aduse primele echipamente de joacă.
Urmează fertilizarea terenului, amenajarea de spaţii verzi (plantare plante perene, arbori, arbuşti, gazonare suprafaţă), realizarea de alei pietonale, amenajarea accesului auto, amenajarea terenului de minifotbal şi a terenului de streetball, dotarea cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi), amplasarea unei toalete automate, realizarea sistemului de irigaţii și racordarea la utilităţi publice (apă potabilă, canalizare menajeră şi pluvială, curent electric şi curenţi slabi).
Având în vedere că în imediata vecinătate a spațiului de joacă sunt amplasate garaje și copertine, dată fiind nevoia de a asigura acces înspre noul spațiu verde, de a crește numărul locurilor de parcare, cât și necesitatea de a moderniza întreaga zonă, Primăria Municipiului Zalău a propus desființarea acestor construcții provizorii. Proprietarii garajelor și copertinelor au fost notificați cu privire la proiectul demarat de administrația locală, iar până la finalul lunii iunie 2021 au obligația să desființeze aceste construcții.
Odată cu eliberarea terenului, în zonă se va interveni pentru amenajarea de parcări și accese pietonale la spațiul de joacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *