Primăria Municipiului Zalăul vrea aquapark pe fonduri europene

Municipiul Zalău vrea să ridice un parc acvatic cu ajutorul fondurilor europene, alături de proiecte de infrastructură, regenerare urbană și reabilitări de clădiri.

Conducerea municipalității a avut o întâlnire cu organismul care coordonează distribuirea fondurilor europene în Ardealul de Nord, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), în vederea obținerii unui maxim al sumelor vizate în noul exercițiu de finanțare al Uniunii Europene, perioada 2021-2027.

“Ni s-a confirmat că se menține finanțarea pentru regenerarea urbană, iar Zalăul mai are încă mult de lucru, în special în cartiere. Chiar dacă finanțările nu se referă și la locurile de parcare, marea noastră durere, când vom interveni, vom aduce bani și pentru acestea, din surse alternative”, a relatat viceprimarul Teodor Bălăjel.

Municipalitatea va beneficia de finanțări UE pentru reabilitarea blocurilor a clădirilor publice, mobilitate urbană. Pentru reabilitarea străzilor se mențin la pachet iluminatul public și rețelele de utilități. Zalăul va avea posibilități de finanțare pentru sensuri giratorii, pasaje de toate tipurile: terane, supraterane și subterane.

Proiectele pe mobilitate urbană vor însemna drumuri noi de comunicație între cartiere, din zonele periurbane spre oraș, dar și legături spre centura Zalăului și spre viitoarea autostradă. Administrația locală vrea ca prin Planul Național de Redresare și Reziliență să pună în valoare Pădurea Meseș, drumul forestier proaspăt construit și zona de picnic din Poienile Aghireșului.

Directorul ADNRV, Marcel Boloș, a precizat că finanțările pentru zone de agrement permit inclusiv un aquapark. Municipalitatea va contacta geologi pentru a identifica o sursă de apă termală, studiile anterioare fiind încurajatoare.

Următoarea întrevedere între cele două instituții va avea loc în iulie, atunci când municipalitatea zălăuană trebuie să își definească temele de proiectare și prioritățile. Primăria a sugerat conducerii ADRNV grăbirea demersurilor pentru deschiderea sesiunii de depunere de proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *