Primarul Alin Băbănaș este preocupat în permanență de dezvoltarea comunei Surduc

Comuna Surduc este condusă de primarul Alin Băbănaș, aflat la al doilea mandat. Anul acesta se arată un an foarte bun pe partea de dezvoltare, iar după ce a fost aprobat bugetul pentru investiții pe anul 2023, administrația locală a început să deschidă mai multe șantiere.

La propunerea primarului Alin Băbănaș au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și întocmirea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru proiectul Modernizare drum comunal DC22A și străzi în comuna Surduc, etapa 1″ – valoare 3,64 milioane lei (36,4 miliarde lei vechi). Urmează depunerea documentației pentru obținerea avizelor, după care va fi realizat proiectul tehnic (PT).

Dacă lucrurile decurg conform planurilor, Primăria estimează că în cursul lunii august se va demara procedura de licitație pentru execuția lucrărilor.

În cadrul primei etape se vor asfalta următoarele străzi: sat Tihău – str. Pe Deal, str. Piroșa / sat Cristolțel – str. Fântâna Satului, str. Cimitirului, str. Bisericii / sat Solona – str. Cimitirului / sat Brâglez – str. Pe Lab

„Odată finalizată această etapă, cele patru localități din comuna Surduc – Tihău, Cristolțel, Solona și Brâglez vor fi asfaltate aproape în totalitate”, declară primarul Comunei Surduc, Alin Băbănaș. 


Încep lucrările la amenajamentul silvic

Primăria Surduc a contractat firma care va realiza amenajamentul silvic pentru 116 hectare de pășune împădurită, lucrări care vor începe în perioada imediat următoare.

Pentru ca Primăria Surduc să poată vinde cetățenilor din comună lemne de foc din pădurea Primăriei este necesar ca din 10 în 10 ani să se facă amenajament silvic, ce presupune măsuri menite să asigure aducerea și păstrarea pădurilor în stare corespunzătoare din punctul de vedere al funcțiilor ecologice, economice și sociale pe care acestea le îndeplinesc și este o activitate de dezvoltare tehnologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *