Primarul Alin Băbănaș finalizat proiectele pentru modernizarea Liceului Tehnologic și asfaltarea străzilor

Primarul Comunei Surduc, Alin Băbănaș, continuă proiectele de dezvoltare. Administrația locală va realiza două stații de încărcare pentru autoturisme electrice în Surduc, lucrările la sediul Primăriei avansează.
Tot recent s-a finalizat Proiectul Tehnic pentru modernizarea Corpului A de la Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc, dar și PT-ul pentru proiectul de asfaltare și modernizare a străzilor, astfel că următoarea etapă este demararea licitațiilor pentru execuția lucrărilor în primăvara anului 2024.

Două stații de încărcare pentru autoturisme electrice în localitatea Surduc

Primarul Alin Băbănaș anunță că a fost semnat contractul pentru execuția Studiului de Fezabilitate pentru construirea a două stații de încărcare a autoturismelor electrice, cu patru puncte de încărcare, din care o stație de încărcare lentă și o stație de încărcare rapidă.

Cele două stații vor fi realizate în zona blocurilor din apropierea sediului Primăriei și vor putea fi utilizate atât ce cetățenii care își vor achiziționa autoturisme electrice, cât și de șoferii aflați în tranzit prin comuna Surduc.

Valoarea proiectului este de 50.000 euro (2,5 miliarde lei vechi), finanțat prin PNRR (fonduri europene).


Lucrările de modernizare a sediului Primăriei continuă

În utlima perioadă, constructorul a introdus curentul trifazic la sediul Primăriei și a început la pavarea trotuarelor cu piatră cubică.


Proiectul terhnic pentru modernizarea Corpului A din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Surduc a fost trimis la Ministerul Dezvoltării

Primarul Alin Băbănaș mai transmite că s-a finalizat realizarea Proiectului Tehnic pentru obiectivul de investiții „Eficientizare energetică la clădire școală Surduc Corp A (Nou)” în valoare de 3,8 milioane lei (38 miliarde lei vechi), finanțat prin PNRR – fonduri europene. Următoare etapă este demararea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor, iar lucrările ar urma să înceapă în primăvara anului 2024.

În cadrul raportului de audit energetic s-a propus un pachet de măsuri ce se referă la eficientizarea clădirii, atât din punct de vedere termotehnic, structural, cât și al instalațiilor, după cum urmează:

  • – anvelopare clădire, termoizolare pereți cu vată bazaltică, termoizolare planșeu, refacere șarpantă, reparare tencuieli interioare-exterioare, refacere finisaje interioare-exterioare, refacere pardoseli, modernizarea instalațiilor electrice și termice, inlocuire corpuri de iluminat cu lămpi LED, etc.

În primăvara anului 2024 vor începe lucrările de asfaltare a străzilor în comuna Surduc

Primăria Surduc anunță că a fost finalizat Proiectul Tehnic pentru obiectivul de investiții „Modernizare drum comunal DC22A și străzi în comuna Surduc, etapa 1″ – valoare 3,64 milioane lei (36,4 miliarde lei vechi). Următoarea etapă este demararea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor.

În cadrul primei etape se vor asfalta următoarele străzi: sat Tihău – str. Pe Deal, str. Piroșa / sat Cristolțel – str. Fântâna Satului, str. Cimitirului, str. Bisericii / sat Solona – str. Cimitirului / sat Brâglez – str. Pe Lab.


„Vreau să anunț cetățenii că am ajuns în punctul în care pentru mai multe investiții urmează să demarăm licitațiile, astfel încât să începem execuția lucrărilor efectiv. Aici vorbim de proiecte importante cum este reabilitarea și modernizarea Corpului A de la Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc, proiect în valoare de 3,8 milioane lei (38 miliarde lei vechi), bani din fondurie europene – PNRR. 

Un alt proiect pentru care vom demara licitația pentru execuția lucrărilor în primăvara anului viitor este cel privind asfaltarea străzilor în satele Tihău, Cristolțel, Solona și Brîglez, proiect care are o valoare de 3,64 milioane lei (36 miliarde lei vechi). 

Lucrările la sediul Primăriei sunt în grafic, constructorul lucrează foarte bine și sunt mulțumit de calitatea lucrărilor executate. Vom avea cel mai frumos sediu de Primărie de pe Valea Someșului.

Pentru mine ca primar rămâne în continuare prioritate zero investițiile și îmi doresc să demarăm cât mai repede, cât mai multe proiecte, astfel încât cetățenii să beneficieze de un confort mai bun și de servicii publice de calitate”,transmite primarul Alin Băbănaș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *