Primarul Călin Prodan a câștigat 30 de milioane lei pe Anghel Salingny pentru comuna Șimișna

Comuna Șimișna este condusă din anul 2008 de primarul Prodan Călin Cristian aflat la al patrulea mandat. La ultimele alegeri locale din septembrie 2020, Prodan Călin a câștigat al 4-lea mandat de primar cu un scor electoral de peste 60 % din voturile valabil exprimate.

Primarul Prodan Călin Cristian a reușit să finalizeze mai multe proiecte, a reabilitat clăridile publice (școli, cămine culturale, dispensar uman), a asfaltat drumurile, a înființat o rețea de apă potabilă și a achiziționat utilaje pentru gospodărirea comunei.


Rețeaua de apă, iluminatul public și două capele – proiecte finalizate

Recent s-a făcut recepția lucrărilor la rețeaua de alimentare cu apă pentru localitățile Șimișna și Hășmaș, un proiect finanțat pe PNLD 2, care a constat în realizarea unei rețele în lungime de 15 kilometri și 406 de gospodării racordate. Valoarea lucrărilor se ridică la 5,355,526 lei (peste 1 milion de euro).

În cadrul proiectului s-au achiziționat o stație de tratare a apei și o stație de pompare amplasată în Șimișna. Urmează predarea rețelei de apă către Compania de Apă Zalău pentru exploatare.


Tot în această perioadă Primăria Șimișna a reușit să finalizeze un proiect de modernizare a iluminatului public din comună, astfel că au fost montate 400 de corpuri de iluminat cu LED în toată comuna. Proiectul a fost finanțat din bugetul local.

Acoperișul de la sdiul Primăriei a fost schimbat și el, asta după ce anul trecut clădirea a fost reabilitată la interior.


Primăria a finalizat lucrările la cele două capele de la Șimișna și Hășmaș

Capela mortuară din localitatea Șimișna a fost finalizată și dată în folosință. Este vorba de o clădire nouă, la care s-a lucrat serios în utlima perioadă. Clădirea este dodată cu toate cele necesare ceremoniilor de înmormântare, inclusiv cameră frigorifică, toaletă.

Primăria a reabilitat o clădire dezafectată din satul Hășmaș și a transformat-o în capelă schimbându-i destinația, astfel că și cetățenii de aici beneficiază de condiții moderne pentru slujbele de înmormântare. La fel, clădirea a fost dotată cu cameră firgorifică.


Proiecte noi de investiții de 31,5 de milioane lei pe Programul Anghel Saligny

Primarul Prodan Călin Cristian a pregătit să depună trei noi proiecte de investiții pe Programul Anghel Saligny în valoare totală de 31,5 de milioane de lei (315 miliarde lei vechi).

  1. „Extindere rețea de alimentare cu apă în localitățile Șimișna și Hășmaș” – 9 kilometri de rețea extinsă, 450 de racorduri, valoare proiect 2,5 milioane lei (25 miliarde lei vechi). 
  2. „Înființare rețea de canalizare și stație de epurare în localitățile Șimișna și Hășmaș” – 19,5 kilometri de rețea, 1200 de racorduri,  valoare proiect 13 milioane lei (130 miliarde lei vechi)
  3. „Înființare rețea de gaz metan în comuna Șimișna” valoare proiect 16 milioane lei (160 miliarde lei vechi)

Proiectul privind înființarea rețelei de gaz metan este un proiect comun cu Primăria Rus, depus la Ministerul Dezvoltării, proiect ce are o valoare totală de 30 de milioane lei. Primarul Călin Prodan a obținut suma necesară pentru comuna Șimișna de 16 milioane lei, astfel că rămâne de văzut dacă primarul comunei Rus va obține și el diferența de sumă (14 milioane lei).

„Mă bucur că am reușit să rezolv în mare parte din nevoile comunității – construirea de capele, rețea de apă, iluminat public modern. Asigur cetățenii că în continuare Primăria este preocupată de dezvoltarea comunei, astfel încât fiecare cetățean să beneficieze de aceleași condiții de trai. 

În acest sens am câștigat Programul Național de Investiții Anghel Saligny trei mari proiecte care au o valoare totală de peste 30 de milioane de lei, adică peste 300 de miliarde de lei vechi, bani cu care vom realiza o rețea de canalizare, vom extinde rețeaua de apă și vom introduce rețeua de gaz, iar la final toți cetățenii să beneficieze de cele servicii publice de calitate și viața lor să fie mai bună”, a transmis primarul Prodan Călin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *