Primarul Comunei Horoatu Crasnei, Marian Mirișan demarează construcția a două terenuri sportive multifuncționale cu nocturnă

Primarul liberal ales al Comunei Horoatu Crasnei, Marian Mirișan a pregătit două cadou de Sărbători pentru cetățeni, care constau în construirea a două terenuri sintetice cu noctură, finanțate prin Compania Națională de Investiții.

Imediat după preluarea mandatului primar Marian Mirișan, noul edil al comunei Horoatu Crasnei, una din preocupările principale a fost creșterea gradului de confort și al calității vieții locuitorilor.

“Avem nevoie ca zona rurală să devină atractivă pentru oameni. Horoatu Crasnei trebuie să ofere condiții cât mai apropiate de cele pe care le oferă un municipiu sau un oraș”, a declarat edilul liberal.

În aceste condiții, primarul comunei Horoatu Crasnei a demarat construcția a două terenuri sportive multifuncționale cu nocturnă.

“Am avut o serie de cereri ale unor locuitori ai comunei care ne-au solicitat să găsim o soluție pentru a putea practica sport, mișcare în aer liber. Iar soluția completă, documentație, avize, proiectare, execuție, a venit de la Quick Smart City Cluj Napoca, care au mai realizat zeci de terenuri sportive multifuncționale în țară. Este vorba de construcția a două terenuri sportive multifuncționale care vor avea dimensiunea de 30/18 metri, conform standardelor internaționale FIFA și vor beneficia de stâlpi multifuncționali, garduri de protecție din plasă pe laterale și deasupra, gazon sintetic, marcaje, porți de fotbal și coșuri de baschet, precum și o instalație de nocturnă cu 6 proiectoare LED de câte 250W plus panou de comandă. Cele două asemenea bijuterii vor fi în satul Stîrciu și, respectiv Horoatu Crasnei, pe o parte din amplasamentul curții celor două școli gimnaziale, ele urmând a fi realizate în colaborare cu CNI (Compania Națională de Investiții). Legat de demararea investiției, avem deja votul consilierilor locali care sunt alături de mine în crearea unor condiții cât mai propice pentru cei din comună, iar cei de la Quick Smart City Cluj Napoca sunt încrezători că în primăvara anului viitor locuitorii comunei vor avea deja un loc special unde să facă sport și mișcare”, a declarat Marian Mirișan, primarul PNL al comunei Horoatu Crasnei.

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Horoatu Crasnei, primarul Marian Mirișan a alocat suma de 5,61 miliarde lei vechi pentru achiziționarea de tablete școlare tuturor elevilor din comună, dar și achiziționarea de laptopuri, videoproiectoare și table inteligente pentru cadrele didactice.

Primăria Horoatu Crasnei a accesat fonduri europene pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învățământ. Banii au fost asiguranți din bugetul local, iar după finalizarea proiectului suma cheltuită va fi recuperată din fondurile europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *