Primarul Comunei Surduc, Alin Băbănaș, investește sume importante pentru sănătate, cultură și sport

Primăria Surduc condusă de primarul Alin Băbănaș continuă dezvoltarea comunei, astfel că a demarat procedurile de achiziție pentru mai multe obiective de investiții, respectiv:

  1. Reparații capitale dispensar medical uman localitatea Tihău
  2. Reparații capitale cămin cultural localitatea Tihău
  3. Reparații capitale dispensar medical uman localitatea Surduc
  4. Amenajare și dotare vestiar la terenul sintetic loc. Tihău

Toate aceste investiții vor fi finanțate din bugetul local.

„Pe lângă investițiile în infrasctructura de drumuri, poduri și utilități, o ramură importantă pe care nu trebuie să o neglijăm sunt investițiile în sănătate. Prin modernizarea celor două dispensare medicale din localitățile Surduc și Tihău, ne dorim să oferim cetățenilor cele mai bune condiții atunci când apelează la medicul de familie”, explică primarul Alin Băbănaș.

La cele două dispensare medicale din localitățile Surduc și Tihău se vor executa următoarele lucrări:

  • – acoperiș nou, împrejmuire, izolare termică exterior, trotuare cu pavaj

La căminul cultural din Tihău se vor executa următoarele lucrări:

  • – izolate termică exterior, împrejmuire, trotuare cu pavaj

Instituția primăriei a parcurs toate etapele pentru achiziționarea unui tractor cu remorcă.

„Dorim ca prin achiziționarea acestui tractor să putem realiza mai eficient atât întreținerea, salubrizarea domeniului public, cât și deszăpezirea străzilor din comună”, declară primarul Alin Băbănaș. 

Primăria Surduc realizează un Studiu de Fezabilitate pentru amenajarea unui spațiu de agrement amplasat lângă terenul de joacă deja existent în Surduc. Spațiul de agrement va fi dotat cu băncuțe, masă de tenis, masă de joc cu șah și table, foișor, iluminat ambiental și arbori ornamentali.

Adiministrația locală condusă de primarul Alin Băbănaș a câștigat o finanțare nerambursabilă de la bugetul de stat pentru Servicii de catering, respectiv pregătirea, prepararea și livrarea zilnică a pachetului alimentar pentru preșcolarii și elevii Liceului Tehnologic nr. 1 Surduc, aici fiind incluse și grădinițele cu program normal din satele Surduc, Tihău și Cristolțel. În total sunt 273 de copii beneficiari care vor primi o masă gratuită. Primăria Surduc  a demarat procedura de achiziție, astfel încât în cel mult 2-3 săptămâni copiii să primească pachetul alimentar.

„Mă bucur că am reușit să obțin această finanțare care este în beneficiul elevilor și preșcolarilor din comună care frecventează unitățile de învățământ. Este un program pilot prin care sunt sprijinite indirect familiile, deoarece pachețelul cu mâncare este asigurat gratuit de către Primăria Surduc”, spune primarul Alin Băbănaș.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *