Primarul Cristian Lazăr: „Începem „Luna curăţeniei“ în Șimleu!”

Primarul orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr anunță că începe o mare acțiune de curățenie și igienizare a domeniului public în cadrul proiectului „Luna curăţeniei”.

„Așa cum am anunțat, începând din acest an, vom avea o lună a curățeniei de primăvară, în care vom implica Primăria Șimleu Silvaniei, operatorul de salubritate de pe raza orașului, poliția locală dar și cetățenii orașului.

Începem cu malurile Crasnei! Primul loc de intalnire va fi în zona Autogării (podul de la Mat), parcare de langă blocul L 22, unde ne vom aduna echipa Primăriei, dar ne bazăm mai ales pe voluntari și tinerii harnici. La ora 10 ne vedem cu toții!

Zilele acestea vom finaliza detaliile şi îi vom anunţa pe cetăţeni, astfel încât fiecare dintre ei să îşi programeze curăţenia de primăvară.

Curăţenia de primăvară va cuprinde tot orașul, de la intrările în oraş, la toate zonele din cartiere, în baza unui grafic de intervenţie. Întâi vor fi curăţate străzile şi pietonalele și vom continua cu spaţiile verzi și zonele dintre blocuri și case.

Deşeurile rezultate ca urmare a activităţilor de salubrizare vor fi depozitate lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorul de salubritate.

Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele casnice care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în containerele pentru deșeuri, dispuse pe domeniul public, începând cu data de 21 martie. Chiar și deșeurile electrice și electronice vor putea fi predate pe data de 26 martie pe platoul din fața fostului cinematograf.

Tot în „Luna curăţeniei“ Șimleul va desfăşura campania „Cea mai frumoasă grădină din cartier“. Toți cetățenii vor putea să îşi modeleze cât mai frumos zonele verzi din jurul blocurilor.

Sâmbătă, 19 martie 2022, începem curățenia!

Hai la treabă!”, transmite primarul Cristian Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *