Primarul Cristian Ungur reușește să facă investiții în toate cele 7 localități din com. Gâlgău

Comuna Gâlgău este formată din 7 sate și două cătune: Gâlgău (centru de comună), Căpâlna, Bârsău Mare, Glod, Chizeni, Fodora, Dobrocina și cele două cătune Gura Vlădesei și Frâncenii de Piatră.

Primarul comunei Gâlgău este Ungur Cristian, aflat la al treilea mandat, are 51 de ani, este căsătorit, are 3 copii și de profesie este inginer zootehnist. La alegerile locale din septembrie 2020, primarul Cristian Ungur a câștigat detașat alegerile cu un scor electoral de 80% din totalul voturilor valabil exprimate.

Educația – o prioritate pentru primarul Cristian Ungur

În ce privește educația, primarul Cristian Ungur a reușit să reabiliteze școlile din localitățile Bârsău Mare, Căpâlna și Glod. În curs de reabilitare se află Grădinița din Gâlgău și școala din Chizeni. Printr-un proiect finanțat de CNI București, școala din Fodora va fi și ea reabilitată.

Liceul Tehnologic nr. 1 Gâlgău este prins într-un proiect de reabilitare pe fonduri europene „Școala Verde”, iar tot cu fonduri europene se vor achiziționa mobilier și echipamente pentru fiecare unitate de învățământ din comună.

Aproximativ 350 de copii din comună beneficiază de o masă caldă la școală, grație unui program guvernamental accesat de primarul Cristian Ungur.

Tot în ultimii ani, primarul a reușit reabilitarea a 4 cămine culturale, amenajarea a două capele, dar și achiziționarea de teren pentru construirea de capele în celelalte localități.

Se pune accent pe sport și recreere

Primarul Cristian Ungur face investiții pentru a oferi tinerei geenrații oportunități de a-și petrece timpul liber prin sport, cultură. În acest sens a fost construit un centru infoturistic, unde sunt organizate diverse evenimente, expoziții etc.

La școala din Căpâlna, a fost amenajat un teren de sport cu gazon. În Gâlgău se construiește o sală de sport modernă, cu 102 locuri în tribună, investiție finanțată de CNI București. Valoarea proiectului este de 6,4 milioane lei, iar lucrările sunt executate în proporție de 85%.

Biblioteca din comună va fi modernizată cu fonduri europene și transformată într-un HUB de activități, unde elevii își vor putea petrece timp prețios.

Infrastructura se modernizează – utilități, asfaltări și rețea de gaz

În mandatele trecute, primarul Cristian Ungur a reușit să introducă rețeaua de apă potabilă în 6 localități, rețeaua de canalizare în 4 localități și a asfaltat străzi, ulițe în lungime totală de peste 25 de kilometri.

În prezent, Primăria Gâlgău a câștigat pe Anghel Saligny 3 proiecte:

  • Canalizare menajeră în Fodora (9,3 mil. lei)
  • Modernizare drumuri și străzi – lungime 10,4 kilometri, aflat în execuție (15,5 mil. lei)
  • Alimentare cu gaze naturale în Fodora, Chizeni și Dobrocina 11,09 mil. lei

Pe fonduri europene prin AFIR, primarul Cristian Ungur a câștigat o finanțare de 1 milion de euro pentru modernizarea a 8 kilometri de drumuri agricole.

Un alt proiect important pentru comuna Gâlgău și care se află în execuție este cel privind amenajarea cursului de apă Valea Poiană și amenajare zonă de promenadă, în valoare de 5 milioane de euro.

În parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, primarul Cristian Ungur realizează lucrări pe DJ109E, prin care se fac accese la proprietăți, alei pietonale și șanțuri betonate. Un proiect similat, realizat tot cu sprijinul președintelui DInu Iancu-Sălăjanu, urmează să înceapă pe DJ 109F în intravilanul UAT Gâlgău.

Primarul Cristian Ungur are o colaborare bună cu Compania de Apă Zalău, astfel că în parteneriat au reușit să finalizeze lucrările de extindere rețea de apă în localitatea Chizeni. Cu sprijinul Companiei de Apă se va construi un rezervor de apă cu o capacitate de 300 mc pentru suplimentarea debitului de apă în comună.

Primarul a mai accesat fonduri europene prin PNRR pentru extinderea sistemului de supraveghere cu camere video în toată comuna, proiect ce preve achiziția a 75 de camere. Urmează să fie instalate stații de încărcare pentru autoturisme electrice.

Căminul Cultural din Glod  a fost dotat cu mobilier modern, grație unui proiect cu fonduri europene derulat prin GAL. Licitația a fost finalizată, astfel că mobilierul urmează să fie livrat.

„Avem multe proiecte într-un stadiu avansat și urmează să înceapă execuția lucrărilor. Sunt hotărât să duc la bun sfârșit fiecare investiție începută și să dezvoltăm armonios fiecare localitate în parte.

Mulțumesc tuturor cetățenilor pentru încrederea acordată, mulțumesc președintelui CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu și dl. deputat Lucian Bode pentru sprijinul acordat în realizarea obiectivelor.

Vreau să vă asigur că suntem preocupați în continuare de atragerea de noi fonduri și nu vom rata nicio oportunitate pentru dezvoltarea comunei noastre. Dumnezeu să binecuvinteze cetățenii comunei Gâlgău”, a transmis primarul Cristian Ungur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *