Primarul Dan Ghiurco a semnat contractul pentru Centura Sud a Orașului Jibou

Aflat într-o vizită de lucru la București, la sediul Ministerului Transporturilor, primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco, a semnat contractul de finanțare pentru unul dintre cele mai mari proiecte de investiții în infrastructura rutieră din Jibou. Este vorba proiectul „Descărcarea traficului din DEx Jibou-Românași”, mai exact un drum de 4 kilometri ce reprezintă etapa a II-a a Centurii Ocolitoare a orașului – Centura Sud. Proiectul are o valoare estimativă care depășește 10 milioane de euro.

Încă din anul 2020, primarul Dan Ghiurco a realizat un Studiu de Prefezabilitate. Inițial au fost discutate trei variante de traseu, dar în prezent a fost identificat traseul optim.

Primarul Dan Ghiurco va demara de urgență procedurile de licitație pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și Proiectare Tehnică, urmând ca apoi să înceapă lucrările efective de construire a drumului.

Centura Sud are următorul traseu: începe de la ieșire din Jibou spre Var (intersecție cu DJ108A) – Pășune Ciglentir (tangențial cu Parcul Industrial) – ieșire din Jibou spre Zalău (după calea ferată). Traseul are o lungime de 4 kilometri, prevede o bandă de circulație pe sens, dar și un spectaculos viaduct de circa 300 metri lungime.

Orașul Jibou are o șosea de centură – Centura Est, inaugurată în anul 2016 care ocolește orașul, din zona Lukoil și iese în drumul județean spre Someș-Odorhei. Investiția a fost în sumă totală de 25 de milioane de lei – 5 milioane de euro.

„Am semnat azi la Ministerul Transporturilor acordul de parteneriat pentru construirea tronsonului de șosea în zona de sud a orașului prin CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Proiectul ”Descărcarea traficului din Drumul Expres Jibou – Românași” va însemna construirea unei legături eficiente între oraș și viitorul Drum Expres, tronson ce va servi totodată ca o a doua șosea ocolitoare, în prelungirea celei existente, inaugurate în 2016.

Această a doua șosea ocolitoare a Jiboului – Centura Sud – va ocoli orașul prin zona Parcului Industrial. Va începe din zona Lukoil, unde se termină Centura Est, și se va conecta cu Drumul Național 1H la ieșirea din Jibou spre Cuceu.
Punem la punct infrastructura în Jibou să asigurăm funcționalitate și confort în circulație și am gândit lucrurile și în perspectiva legăturii cu viitorul drum Expres Jibou – Românași și cu Autostrada. Ne asigurăm că orașul are acces ușor la infrastructura mare pentru a beneficia de posibilitățile de dezvoltare pe care aceasta le va aduce”, transmite primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco.

2 thoughts on “Primarul Dan Ghiurco a semnat contractul pentru Centura Sud a Orașului Jibou

  1. Dar celelalte strazi bombardate de 3ani? Asa e dar de fapt el a fost sa faca incalzirea pt. postul de secretar de stat ca sa stiti,i se rupe de oameni si oras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *