Primarul Dorel Man continuă investițiile pentru dezvoltarea comunei Letca

Comuna Letca este condusă de primarul Man Dorel Liviu economist de profesie, aflat la al treilea mandat. Dorel Liviu Man este unul dintre cei mai importanți primari sociali-democrați din Sălaj, un edil dedicat comunității și care reușește să implementeze de la an la an tot mai multe investiții pentru dezvoltarea comunei Letca.


Lucrările la Căminul Cultural din Cozla au fost recepționate

Primăria Comunei Letca a derulat un proiect pe fonduri europene în valoare de 400.000 de euro prin care au fost reabilitate și dotate Căminele Culturale din satele Cuciulat și Cozla. Lucrările la Căminul Cultura din Cuciulat au fost recepțioante în 2021.

Lucrările la Căminul Cultural din Cozla au fost finalizate și recepționate în 22 iunie 2023.

Au fost executate lucrări la: ziduri interioare, acoperiş, finisaje interioare/exterioare, tâmplărie din lemn stratificat, uşi, parchet, grupuri sanitare, scenă, vestiare pentru artişti, instalaţie electrică, instalaţie sanitară, instalaţie de încălzire cu centrală termică pe gaz.

Dotări: aer condiţionat, sistem de sonorizare audio, videoproiector, laptop, scaune din piele.

„Fondurile europene sunt importante pentru dezvoltarea oricărei comunități. Mă bucur că am reușit să accesăm fonduri europene nerabursabile de aproape jumătate de milion de euro pentru reabilitarea și dotarea a două cămine culturale. 

Acum cetățenii beneficiază de clădiri moderne, dotate la ultimele standarde cu tot ce este necesar pentru organizarea diverselor evenimente”, a spus primarul Dorel Man. 


Bani europeni din PNRR pentru achiziția unui microbuz electric

Primăria Letca va beneficia de circa 720.000 lei prin PNRR pentru achiziția unui microbuz electric destinat transportului școlar. Primarul Dorel Man a semnat contractul de finanțare la mijlocul lunii iunie, la sediul Consiliului Județean Sălaj. Urmează demararea licitației.


Localitatea Letca va avea o rețea de canalizare cu stație de epurare modernă

Primarul Dorel Man anunță că lucrările la rețeaua de canalizare și stație de epurare se apropie de finalizare. Stația de epurare a fost deja finalizată și recepționată, iar la rețeaua de canalizare a mai rămas de executat o lungime de 300 de metri pe o singură stradă. Stadiul lucrărilor sunt de pste 95 % realizate. Se fac ultimele retușuri și urmează predarea către Compania de Apă Someș SA Zalău pentru exploatare.

Proiectul rețelei de canalizare pentru localitatea Letca realizat prin PNDL 1 a fost deblocat de actualul primar Dorel Liviu Man după mulți ani în care nimeni nu mai spera la finalizarea investiției

Primarul Dorel Man a obținut finanțarea de la Ministerul Dezvoltării pentru restul de lucrări rămase de executat.  Valoarea finanțării este de 8,6 milioane lei (86 miliarde lei vechi), iar contractul de finanațare a fost semnat la data de 10 iunie 2021 de ministrul Cseke Attila și primarul Dorel Liviu Man.

„Mă bucur că ne apropiem de finalizarea acestei investiții. Sunt mulțumit de lucrările executate de firma care a câștigat licitația. Lucrările au o calitate bună și au fost executate în termenul prevăzut în contract. Se lucrează la ultimii 300 de metri de rețea de canalizare, după care finalizăm proiectul. Urmează etapa de predare către Compania de Apă care va gestiona investiția”, transmite primarul Dorel Liviu Man. 


Se construiesc două capele noi în Cuciulat și Lemniu

Primăria Letca continuă seria investițiilor în capele mortuare, iar după ce a finalizat capela din Letca, primarul Dorel Man a alocat sumele necesare pentru construirea a două noi capele în Cuciulat și Lemniu.

La Cuciulat administrația locală a decis să transforme o clădire dezafectată (fosta școală) într-o capelă modernă. Se lucrează la întărirea zidurilor, tencuieli exterioare, acoperiș.

La Lemniu se va construi o capelă nouă la fel ca și capela din Letca. Primăria a identificat terenul care a fost deja împrejmuit cu gard din beton, urmând să înceapă lucrările la fundație.


Se lucrează la întreținerea drumurilor comunale și drumuri agricole

În această perioadă în comuna Letca se execută lucrări de întreținere a drumurilor comunale și a ulițelor prin lucrări de toaletare arbori și cosirea vegetației de pe marginea drumurilor.

Totodată drumurile neasfaltate și drumurile de hotar au fost întreținute prin lucrări de pietruire (150 tone).


„Am promis cetățenilor că voi continua să mă lupt pentru dezvoltarea comunei Letca și asta facem. Împreună cu echipa din primărie depunem tot efortul pentru a obține finanțare pentru investiții și proiecte noi, atât pe programe naționale, cât și din fonduri europene.

Comuna Letca se dezvoltă și asta este cea mai mare satisfacție a mea. Continuăm să fim atenți la oportunitățile care vor fi pe programele cu fonduri europene pentru că nu vrem să ratăm nicio șansă. Investițiile aduc dezvoltare, iar la final totul se va resimții într-un nivel de trai mai bun pentru fiecare cetățean din comuna noastră”, a conchis primarul Dorel Liviu Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *