Primarul Ioan Șandor demarează lucrările pe Programul Anghel Saligny

Primăria Someș-Odorhei este condusă de primarul Ioan Șandor, aflat la primul mandat. Din anul 2020 și până în prezent toate localitățile au beneficiat de investiții importante, semn că actualul primar își face treaba „ca la carte” cu s-ar zice. 

În această perioadă la Someș-Odorhei vor demara mai multe investiții importante pentru dezvoltarea comunității. La Inău a fost emis deja ordinul de începere a lucrărilor de asfaltarea a 6,4 kilometri de străzi și ulițe. Valoarea lucrărilor este de 3,8 milioane lei. Se derulează lucrări ample de modernizare și asfaltare pe drumul comunal DC 18 în lungime de 4 kilometri, drum care face legătura între Șoimuș și DJ 108D.

Sunt pregătite documentațiile și urmează să înceapă lucrările și la extinderea rețelei de gaze naturale în localitățile Bârsa, Domnin și Șiomuș. Proiectul are o valoare de 644.000 lei, finanțat prin PNI Anghel Saligny.

Dacă vorbim de fonduri europene, primarul Ioan Șandor a câștigat mai multe proiecte cu finanțare din PNRR pentru:

– reabilitare energetică școala Someș-Odorhei, sediu Primărie

– digitalizare trei unități de învățământ (val. 1 milion lei)

– construire Centru de zi pentru vârstnici la Bârsa (val 5,6 milioane lei)

– instalare două stații de încăcarcare pentru autoturisme electrice

Lucrările la capela mortuară din localitatea Inău continuă anul acesta și va fi recepționată cât mai curând posibil. Investiția se derulează cu finanțare europeană prin AFIR – 22.000 euro, iar diferența este completată de la bugetul local. După capela de la Inău, primarul Ioan Șandor are în plan construirea unei capele și în localitatea Domnin, unde se va face un schimb de terenuri cu biserica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *