Primarul Ionel Ciunt: ” Autoritatea locală acordă tot sprijinul pentru ca cei care provin din comunitățile marginalizate să poată avea acces la educație”

Azi, 4 martie 2022, primarul Municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a participat împreună cu personalul de specialitate pentru proiecte cu finanțare din fonduri europene la o întâlnire cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu care au depus scrisori de intenție pentru accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Scolar – Mecanismul de avertizare Timpurie în Educație.

Scopul întâlnirii a fost de a informa unitățile de învățământ cu privire la condițiile de participare și stabilirea unui program de lucru, în condițiile în care termenul de depunere a cererilor de finanțare este 14 martie 2022, ora 16:00. Precizăm că vor exista două etapă de depunere a cererii de finanțare, iar în această primă etapă a fost selectată ca fiind eligibilă Școala Gimnazială Porolissum Zalău.

”Accesul la educație și abandonul școlar sunt, din păcate probleme majore cu care se confruntă mai ales comunitățile marginalizate. Autoritatea locală acordă tot sprijinul pentru diminuarea acestor fenomene și pentru ca cei care provin din comunitățile marginalizate să poată avea acces la educație”, a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *