Primarul Roșan Ioan preocupat de înființarea unui Centru Comunitar Integrat cu fonduri europene

În perioada 03.11 – 04.11 2023, primarul comunei Valcău de Jos, Roșan Ioan, președintele ACOR Sălaj, a participat la o întâlnire de lucru cu scopul, de a clarifica metodologia de înființare a Centrelor Comunitare Integrate.

La cest eveniment au participat primarii Rosan Ioan, primarul Marian Mirișan (Horoatu Crasnei), primarul Pop Dănuț (Ileanda), reprezentanți ai autorităților publice locale, Direcții de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății și UNICEF, conferința fiind coordonată de doamna Lidia-Manuela Onofrei, din Ministerul Sănătății, coordonatoarea acestui proiect.

Din județul Sălaj comunele leanda, Românași, Valcău de Jos, Mirșid, Sărmășag, Gârbou, Crasna, Horoatu Crasnei, Hida, Nușfalău și Meseșenii de Jos au fost pre-selectate de oficialii din Sănătate să acceseze fonduri prin PNRR pentru înființarea de Centre Comunitare.

Proiectele depuse vor avea următoarele alocări maxime:

– Construcție/renovare: 684.603,99 lei fără TVA echivalentul a 140.700 € fără TVA;

– Mobilier și cheltuieli de publicitate: 14.597,1 lei fără TVA echivalentul a 3.000 € fără TVA;

– Dotări și echipamente: 278.804,61 lei fără TVA echivalentul a 57.300 € fără TVA.

Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA.

„În localitatea Valcău de Jos, în incinta unde se afla dispensarul uman, se v-a construit un centru nou, în care vor funcționa, cabinetul medical, cabinet stomatologic, asistentul comunitar și alte servicii sociale sau medicale utile comunității.

Având în vedere fenomenul de îmbătrânire a populație din zonele rurale, dezvoltarea de programe naționale de sănătate publică și înființarea de servicii medico-sociale la nivel local, vin în sprijinul locuitorilor, asigurând o creștere a calității serviciilor si îmbunătățirea calității vieții și sănătății”, transmite primarul Roșan Ioan, președintele ACOR Sălaj. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *